..... Inici | Ràdio | Recerca

Encuentro con el periodista colombiano Alberto Salcedo Ramos | 7 nov.

by 21:05 0 comentaris


Aquest dimecres 7 de novembre del 2018, a les 19h, a la Biblioteca Agustí Centelles (c/ Comte d'Urgell, 145 Barcelona) tindrem una trobada amb el periodista colombià Alberto Salcedo Ramos, guanyador en diverses ocasions del Premi Simón Bolívar.

Gran lector de l'estat anímic i la realitat social de Colòmbia i autor de magnífics textos en els quals explora la cultura popular i les ferides de la violència, Salcedo Ramos adona de la bona crònica en els seus nombrosos relats sobre perdedors, bufons, oblidats i éssers irrepetibles. Molt celebrada és la seva crònica ‘L'eterna parranda de Diomedes’, sobre el cantant i compositor de vallenatos Diomedes Díaz, però el seu treball com a cronista també està poblat d'històries commovedores plenes d'esplendor i d'ombra, de dolor i esperança com la de ‘El poble que va sobreviure a una massacre amenitzada amb gaites’ en la qual narra la massacre del Salat.

Fa molt temps esperàvem la presència de Salcedo Ramos a Barcelona per parlar sobre les virtuts de la crònica, aquest gènere que busca fer visible l'invisible i que aposta per històries de llarg alè. Així que no es perdin l'oportunitat de dialogar amb aquest gran cronista qui estarà acompanyat per Quim Noguero, professor de Periodisme Cultural.


Activitat organitzada per Casa Amèrica Catalunya, Biblioteques de Barcelona i Universitat Blanquerna-Ramon Llull

DATA: 7 d'novembre 2018
HORA: 19:00 hores
LLOC: Biblioteca Agustí Centelles (c/ Comte d'Urgell, 145 Barcelona)

Més informació


Este miércoles 7 de noviembre de 2018, a las 1h, en la Biblioteca Agustí Centelles (c/ Comte d'Urgell, 145 de Barcelona) tendremos un encuentro con el periodista colombiano Alberto Salcedo Ramos, ganador en varias ocasiones del Premio Simón Bolívar.

Gran lector del estado anímico y la realidad social de Colombia y autor de magníficos textos en los que explora la cultura popular y las heridas de la violencia, Salcedo Ramos da cuenta de la buena crónica en sus numerosos relatos sobre perdedores, bufones, olvidados y seres irrepetibles. Muy celebrada es su crónica ‘La eterna parranda de Diomedes’, sobre el cantante y compositor de vallenatos Diomedes Díaz, pero su trabajo como cronista también está poblado de historias conmovedoras llenas de esplendor y de sombra, de dolor y esperanza como la de ‘El pueblo que sobrevivió a una masacre amenizada con gaitas’ en la que narra la masacre de El Salado.

Hace mucho tiempo esperábamos la presencia de Salcedo Ramos en Barcelona para hablar sobre las virtudes de la crónica, ese género que busca hacer visible lo invisible y que apuesta por historias de largo aliento. Así que no se pierdan la oportunidad de dialogar con este gran cronista quien estará acompañado por Quim Noguero, profesor de Periodismo Cultural.


Actividad organizada por Casa Amèrica Catalunya, Bibliotecas de Barcelona y Universidad Blanquerna-Ramon Llull.

FECHA: 7  de noviembre 2018
HORA: 19:00 horas
LUGAR: Biblioteca Agustí Centelles (c/ Comte d'Urgell, 145 Barcelona)

Más información#amèrica #dretshumans #conferencias #catalunya #colombia #periodisme

DSAN

Developer