..... Inici | Ràdio | Recerca

La ultra-dreta guanya les eleccions del Brasil de la mà de Bolsonaro

by 18:17 0 comentaris

El candidat brasiler a la Presidència del Brasil d'extrema dreta, Jair Bolsonaro, ha estat el guanyador de les eleccions del Brasil amb més d'un 55% dels vots, com ja apuntaven els sondejos previs. Bolsonaro, per tant, succeirà el mandatari Michel Temer el proper 1 de gener, per governar el país gegant sud-americà fins al 2022.

El resultat ha estat ajustat. El seu rival a les presidencials, el candidat del Partit dels Treballador, Fernando Haddad, ha obtingut el 44% dels vots totals. En el seu primer parlament després de guanyar la segona volta dels comicis, Jair Bolsonaro ha avançat que tindrà lloc un replegament de l'administració federal per donar més espai a la iniciativa privada. Es a dir, provatitzacions a la vista.

D'altra banda, Bolsonaro s'ha compromès a "posar pau" en un país amb uns alts index d'inseguretat i a defensar "la Constitució, la democràcia i la llibertat". En la mateixa línia, el candidat de la ultradreta ha defensat que el seu govern "constitucional i democràtic" portarà endavant les reformes econòmiques per trencar un "cicle viciós de creixement de deute" i "defensarà els drets dels ciutadans".

Una multitut de milers de seguidors de Bolsonaro han celebrat pels carrers de les principals ciutats del país la victòria del seu líder. Centenars de persones ho han fet a les portes deu seu domicili a Rio de Janeiro, mentre que a la ciutat de Sao Paulo hi ha hagut uns quants incidents entre seguidors i detractors del president electe.


#noticies #america #catala #brasil #racisme #dretshumans

redacció

Developer