..... Inici | Ràdio | Recerca

ARCO confirma la censura de l'obra sobre els presos polítics a Espanya

by 20:31 0 comentaris
L'obra 'Presos polítics' de l'artista madrileny Santiago Sierra inclou una vintena de persones represaliades per l'estat espanyol, inclosos els catalans Junqueras, Cuixart i Sànchez.

La junta d'Ifema ha avalat la decisió del president del comitè executiu de retirar l'obra de Santiago Sierra 'Presos polítics a l'Espanya contemporània', que incloïa els rostres pixelats del vicepresident destituït pel 155 Oriol Junqueras, l'expresident de l'ANC i diputat de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, per denunciar l'existència de "presos polítics" a l'Estat. La reunió s'ha celebrat a instàncies de l'Ajuntament de Madrid, que s'ha mostrat molt contrari a la decisió i ha demanat una rectificació. Així, el coordinador general d'alcaldia i vicepresident d'Ifema, Luis Cueto, ha reiterat que el consistori madrileny "no comparteix la decisió presa de manera unilateral pel president" i defensa la "llibertat d'expressió i creació per sobre de tot".

Així mateix, des de l'Ajuntament de Madrid, es referma el compromís amb la "llibertat artística" com a un dels valors fonamentals en una fira d'art contemporani que, al llarg de 37 edicions, considera que ha esdevingut un referent a nivell internacional i un aparador de la seva activitat.L'obra es tracta d'un treball de l'artista Santiago Sierra que s'havia d'obrir al públic a partir d'aquest dimecres fins el 25 de febrer a l'estand de la galeria Helga de Alvear. La peça també inclou altres casos, 24 en total, com els joves d'Alsasua, els titellaires de Madrid empresonats el 2016 directius d'Egin o simpatititzants del 15-M que van participar en piquets informatius de la vaga general del 29-M del 2012, acompanyats d'una breu llegenda que explica cada cas, que tot i que no en publica la identitat, són fàcilment identificables.

La galeria Helga ja ha venut l'obra per 80.000 euros.

La galeria Helga de Alvear ha venut la polèmica obra de l'artista Santiago Sierra per 80.000 euros, segons ha pogut saber l'ACN. La composició fotogràfica s'havia d'exposar a la fira d'art contemporani Arco de Madrid, però no ha arribat a ser vista pel públic perquè ha estat retirada a petició del consorci firal Ifema, que gestiona el recinte on té lloc el certamen. Sierra exposava a les fotografies els rostres pixelats de diversos personatges, entre ells el del vicepresident destituït Oriol Junqueras, el de l'expresident de l'ANC i diputat de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, i el del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, per denunciar l'existència de "presos polítics" a l'Estat.

El treball de l'artista Santiago Sierra s'havia d'exposar des d'aquest dimecres fins al 25 de febrer a l'estand de la galeria Helga de Alvear. L'obra també inclou altres casos, 24 en total, com els joves d'Alsasua, els titellaires de Madrid empresonats el 2016, directius d'Egin o simpatititzants del 15-M que van participar en piquets informatius de la vaga general del 29-M del 2012, acompanyats d'una breu llegenda que explica cada cas. /acn

#solidaritat #catalunya #barcelona #dretshumans #noticies #catala #europa

redacció

Developer