..... Inici | Ràdio | Recerca

27 nov. | Projecció i cinefòrum | 'Curar les institucions per curar les persones'

by 12:38 0 comentaris

Dilluns 27 de novembre del 2017, a les 18.30h.
Projecció i cinefòrum a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona.

Curar les institucions

Projecció del film de Francesc Tosquelles Société lozérienne d'Hygiène mentale, 1941, i cinefòrum.

El psiquiatre català Francesc Tosquelles va ser un revolucionari, no només des del punt de vista polític com a militant marxista, sinó també per la manera en què va desenvolupar el treball terapèutic. La Fundació Antoni Tàpies inicia un projecte de llarg recorregut en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i l'Institut Pere Mata de Reus al voltant de la praxi de Tosquelles.

Seguint els criteris de la psicoteràpia institucional, el Dr. Tosquelles plantejava "curar les institucions per curar les persones". La transformació institucional va suposar canvis en la noció d'assistència (en què es van incloure tant psiquiatres com cuidadors); en la forma en què es van organitzar les activitats de les persones ingressades, tenint en compte els seus interessos, necessitats afectives i facilitant l'autonomia (social i econòmica); i també la relació directa amb la comunitat.

El 27 de novembre a les 18.30 h es projectarà Société lozérienne d'Hygiène mentale (Societat d'higiene mental del Losera, 1941), una pel·lícula rodada en 8 mm pel mateix Tosquelles que servirà com a punt inicial per a una jornada de reflexió i diàleg entre les persones participants.


Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó 255, Barcelona


#cinema #artistes #educació #gratis #agenda #cultura #conferencies #entitats #museus #salut #psicologia #discriminacio #Catalunya #Barcelona #catala

redacció

Developer