..... Inici | Ràdio | Recerca

1 des. | Presentació de la plataforma 'Vot x Tothom' a les Cotxeres de Sants de Barcelona

by 13:01 0 comentaris


Una trentena d’entitats han impulsat la plataforma Vot x tothom que reclama que els estrangers puguin votar i aquest esdevingui un dret universal lligat a la residència i no a la nacionalitat. Per això, l’objectiu és la modificació de l’article 13 de la Constitució i assegurar que els ajuntaments compleixen amb l’obligació d’empadronar totes les persones residents.

Els impulsors de la plataforma han penjat un manifest a la seva pàgina web i duran a terme una campanya de sensibilització i comunicació. Actualment, entre el 13% i el 15% de la ciutadania major de 18 anys (més de 800.000) no té dret de vot, segons denuncien des de la plataforma. La Llei d’Estrangeria només reconeix el dret a sufragi actiu, és a dir, votar però no ser votat, a les persones estrangeres de països de la Unió Europea i només en les eleccions municipals, mentre que les que no són europees poden si hi ha conveni de reciprocitat.

És el cas de Bolívia, Perú, Xile, Colòmbia, Equador, Nova Zelanda, Paraguai, Cap Verd i Islàndia. Els seus ciutadans poden participar en les eleccions municipals, de la mateixa manera que els espanyols poden votar allà. La plataforma s’ha presentat aquest dimarts amb la participació de tres persones estrangeres que viuen a Catalunya i són estrangeres, com per exemple Sylviane Dahan, nascuda a França i que fa més de quinze anys que és la responsable de Drets i Dona de la FAVB i lligada a la lluita sindical, o l’italià Edoardo Bazzaco, que va arribar el 2003 a Barcelona, on ha nascut la seva filla.

En el seu cas, milita en la defensa dels drets humans en l’àmbit local i internacional i forma part del Consell SOS Racisme Catalunya. Cap d’ells podrà votar el 21-D, com tampoc ho podrà fer Paula Rossi, estudiant argentina que fa dos anys que viu a la capital catalana i milita en diversos moviments socials.

El proper 1 de desembre, es farà l’acte de presentació, que es celebrarà a les Cotxeres de Sants, es llegirà el manifest unitari, es presentaran els materials de difusió de la campanya i es profundirà en aquest tema amb una taula rodona molt interessant.

Intervindran a la taula:

- Adama Boiro, mediadora sociocultural, membre de Salt Antiracista

- Fatiha El Mouali, economista, membre de Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR).

- Marco Aparicio, Doctor en Dret Públic i professor agregar de dret Constitucional a la UdG.

- Karlos Castilla, Doctor en Dret, especialista en Drets Humans i membre de SOS Racisme Catalunya i de l’Institut de Drets Humans de Catalunya.

- Conduirà l’acte Omaira Beltrán, periodista i membre de l'Associació Intercultural Llatins per Catalunya i l'Agència de Comunicació Intercultural ITACAT.

Entre les entitats promotores de la plataforma, hi ha la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya, el Consell Joventut de Barcelona, el Consell Nacional de Joventut de Catalunya, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, els IaioFlautas, l’Institut Drets Humans de Catalunya, UGT, SOS Racisme Catalunya, Stop Mare Mortum i Tanquem els CIE entre d’altres.


Podeu apuntar-vos i fer difusió de l’acte a l’esdeveniment creat a Facebook.

Més informació: https://votxtothom.wordpress.com/


#agenda #ciutatania #dretshumans #immigracio #refugi #Barcelona #Catalunya #dretsdelspobles #solidaritat #discriminacio #refugiats #migracio #interculturalitat #conferencies #catala

OBS

Developer