..... Inici | Ràdio | Recerca

A partir del 20 oct. | 14è Festival de Cinema Colombià de Barcelona: La Diàspora

by 20:02 0 comentaris


El Festival de Cinema Colombià de Barcelona: La Diàspora va néixer el 2004 sota el format Diàspora: Colòmbia-Barcelona. Durant 14 anys ha viscut una evolució fins a esdevenir el 2013 a Festival. El projecte arriba al 2017 consolidant-se com el primer i únic festival de cinema colombià de la ciutat de Barcelona. Moltes de les pel·lícules que componen habitualment la seva programació han participat en reconeguts festivals com Sundance, Venècia, Cannes, Berlín i ara aterren a la nostra estimada Barcelona. 

Per mitjà d'un conveni amb l'Instituto Cervantes (Espanya), el festival ha estat present durant tots aquests anys en diverses ciutats del món com Nova York, Los Angeles, Chicago, Són Paulo, Roma, París, Bremen, Bonn i Casablanca, projectant amb responsabilitat i compromís el món audiovisual colombià.

El Festival de Cinema Colombià de Barcelona: La Diàspora, que se celebrarà del 20 al 29 d'octubre, arriba el 2017 a la seva 14a edició, obrint definitivament les portes cap a Colòmbia després de 14 anys de treball continu a la ciutat comtal. Així, en aquest 2017 al Festival enforteix el pont cultural i de germanor entre Catalunya i Colòmbia pel que fa a intercanvis de coneixement, reflexions, coproduccions, agendes de treball, taules d'intercanvi, entre altres projectes.

El Festival de Cinema Colombià de Barcelona presenta a la ciutat comtal una cinematografia, la colombiana, d'indubtable vitalitat particularment des de l'aprovació de la Llei colombiana del Cinema de 2003. Cada vegada aquestes pel·lícules compten amb una presència més gran dins de les programacions, nominacions i premis de els grans Festivals Internacionals. Aquest any volem destacar la producció audiovisual colombiana 2015 i 2016 i fer una oda a la Pau, a la Resolució Pacífica dels Conflictes, a la Democràcia, a la fraternitat, la igualtat i la fraternitat, al respecte pels drets humans i dels pobles, tot això tan necessari per a la construcció d'una convivència pacífica a qualsevol lloc del món. Per a això destaquem el cas colombià ... un país que ha apostat per la Pau i està en el camí de la seva construcció.

L'experiència d'edicions anteriors del Festival, demostra que hi ha un públic a Espanya i particularment a Catalunya, seu de Festival, que aquesta interessat pel cinema i la cultura colombiana. Part de públic que hi ha es deu a la presència d'una nombrosa colònia colombiana a Catalunya, aproximadament 60.000 colombians, dels quals hi ha prop de 40.000 censats, una altra part del públic està constituït per autòctons i europeus, que ve a les nostres sales atret pel interès que Colòmbia suscita com a país a nivell econòmic, social, polític i cultural.


Web del festival: http://diasporabarcelona.com


#agenda #cinema #Colombia #Amèrica #Barcelona #Catalunya #cultura #projeccions #dona #dretshumans #fires #dretsdelspobles #racisme #refugiats #migracio #diacriminacio


TRTRT

Developer