..... Inici | Ràdio | Recerca

11 i 12 de juliol | JO ♥︎ MANTERS reivindica amb art la dignitat dels venedors ambulants de Barcelona

by 20:24 0 comentaris

11 i 12 de juliol del 2017, de 18 a 21 h.

JO ♥︎ MANTERS

Acció performance a la Barceloneta del col·lectiu artístic brasiler OPAVIVARÁ! amb el Sindicat Popular de Venedors Ambulants. En el marc de l'exposició 'Allan Sekula. Sísif col·lectiu' de la Fundació Antoni Tàpies.

Organitza: Fundació Antoni Tàpies i The Green Parrot.

Els espais públics de la ciutat són espais ocupats per col·lectius heterogenis i en constant moviment. Eu amo Camelô va ser el projecte que OPAVIVARÁ! va desenvolupar a partir d'un decret llei imposat durant les olimpíades de Rio de Janeiro que prohibia la venda ambulant a la ciutat. Els artistes van realitzar una sèrie de fotografies dels venedors i van crear postals que es distribuïen en l'espai públic amb l'eslògan Eu amo Camelô (Jo estimo el venedor ambulant).

Per al projecte a Barcelona s'ha treballat amb el Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona (més coneguts com 'els manters') per dur a terme una acció similar amb els nostres venedors de carrer, en aquest cas específicament amb els manters. Els artistes utilitzaran dispositius i estratègies per fer visible aquest col·lectiu passant desapercebuts i fent servir l'instant com a mètode, per tal de donar-los visibilitat i per fer-ne una lectura positiva.

Durada: 3 h. | Calendari: 11 i 12 de juliol de 2017. | Lloc: acció ambulant a diferents espais del Passeig Marítim, platja de la Barceloneta, Plaça del Mar, Pla de Miquel Tarradell i Passeig Joan de Borbó.



#agenda #migració #cultura #performances #barcelona #catalunya #dretshumans


redacció

Developer