..... Inici | Ràdio | Recerca

'YouTubers' que combaten el racisme expliquen amb vídeos el seu dia a dia a l'estat espanyol

by 23:25 0 comentaris

Ramia Chaoui es defineix com una 'friki' de Youtube. Li ve des que era adolescent, quan es va aficionar a veure vídeos cada dia en aquesta pàgina web. Però hi havia alguna cosa que mai trobava: petits referents, noies espanyoles que, com ella, foren musulmanes i van treure el cap cada dia a la finestra de la xarxa per compartir els seus mateixos gustos i preocupacions.

"Veia moltes YouTubers musulmanes de parla anglesa, perquè aquí no hi havia", comenta aquesta catalana de 24 anys en una entrevista amb eldiario.es. "I vaig pensar en crear jo aquest contingut que no trobava en espanyol. No m'ho vaig plantejar molt, va ser més un arravatament", recorda. Des de fa més d'un any, Ramia compta amb un canal a Youtube que s'ha convertit en la seva pròpia arma contra la islamofòbia i els estereotips que pesen sobre les dones que porten vel.

"Intento normalitzar una situació que per a mi és normal, però la gent encara no ha canviat el xip", explica. "Quan arribava tard a la facultat i obria la porta, tota la classe es girava. No entenien molt bé què feia allà, si venia a estudiar o era la senyora de la neteja. La gent encara no entén que en el metge t'atengui una doctora amb hijab. Es necessita que algú parli d'aquests temes i expliqui les coses que patim ", apunta la youtuber, que ja gairebé ha arribat als 13.000 subscriptors.

Les dificultats en el món laboral motiven, precisament, la majoria dels missatges que rep dels seus seguidores. "Solen escribirme amb por perquè se'ls posa en la tessitura d'escollir entre la seva carrera i ser independents, i la seva religió i la seva identitat". Per això ha pujat diversos vídeos sobre el tema, per exemple, la seva reacció quan la justícia europea va estimar que no és discriminatori que les empreses prohibeixin el vel .


"A Espanya vivim bé, però treballar amb vel no és fàcil. Només per portar un mocador al cap que podria portar al coll, et tanquen moltes portes. Som les primeres generacions d'espanyols musulmans i els empresaris encara es fixen més en la aparença física que en el currículum ", recalca Ramia, que després de cursar un màster en màrqueting ara treballa en el sector de l'automoció.

Més informació

#racisme #dona #migracio #dretshumans #noticies

OBS

Developer