..... Inici | Ràdio | Recerca

'Akiyayá' Més enllà de les fronteres

by 14:31 0 comentarisDIJOUS 30 de juliol del 2015, A LES 20.00, CINEMES GIRONA, BARCELONA

La Mostra de Cinema Documental "Farafina. Més enllà de les fronteres" és un cicle dedicat a l'Àfrica i la seva diàspora. En la tercera sessió es veurà "Akiyayá. Historias africanas de soñadores y emprendedores", un documental que busca acabar amb els tòpics i promoure un canvi de mentalitat cap a la immigració. El director, Fernando Casado, presentarà la projecció dijous als Cinemes Girona. Anirà seguida d'una desfilada de moda africana.

La Mostra de Cinema Documental "Farafina. Més enllà de les fronteres" programa l'última setmana de cada mes als Cinemes Girona un documental que ens apropa a un aspecte diferent del continent africà. El Centre d'Estudis Africans organitza el cicle amb la col·laboració de l'Espai Avinyó, l'Ajuntament de Barcelona i els Cinemes Girona de Barcelona. Les projeccions, que es realitzaran fins al novembre, aniran acompanyades d'una activitat cultural africana. L'entrada és una aportació voluntària a partir de 2 euros.

Dijous 30 de juliol es projectarà "Akiyayá. Historias africanes de soñadores y emprendedores", un documental de CAD Productions dirigit per Fernando Casado. Després, hi haurà una desfilada de moda africana.
Director, Fernando Casado Cañeque
Edition and Post-production Direction, Andres Bujardón
Cameras, Diego Marín, Antonio Rodrigo, Patricio Nuñez y Andres Bujardón
Executive producer, Philippe Jochaud
Art Direction, Maripaz Montecinos
Music Direction, Alfonso Sitja

Sinopsi

"Akiyayá" narra les històries de joves emprenedors africans que viuen a Europa i Àfrica. Filmat a Barcelona i Senegal, analitza el concepte d'accés a les oportunitats de joves africans que han decidit quedar-se al Senegal i les d'altres que han decidit emprendre el viatge cap a Europa. Ofereix una mirada crítica i lúcida sobre els mites, creences i idees preconcebudes que alimenten els prejudicis i somnis a tots dos costats.

La pel·lícula ensenya exemples de joves que van decidir agafar les regnes del seu destí per aconseguir els seus somnis: un emprenedor que va començar venent sabons al carrer i avui dirigeix una empresa de productes de neteja que genera més de 350 llocs de feina per a joves senegalesos; un creador que va rebutjar beques europees per treballar inspirant-se en la seva terra i es consolida com a artista internacional; un dissenyador que utilitza la seva moda per crear sinergies entre diferents disciplines artístiques i promou la unió africana; una escriptora, una bloguera, una gestora cultural...

Tots comparteixen una idea en comú, la de desenvolupar Àfrica. Són conscients que necessiten trobar les seves pròpies respostes i deixar de buscar-les en els altres. En definitiva, a través de les seves vides i experiències transmeten la idea que tot és possible quan es té voluntat. No importa on siguin, "aquí" o "allà", sinó definir els seus somnis i lluitar dia a dia per aconseguir-los.

Més informació

OBS

Developer