..... Inici | Ràdio | Recerca

Manifest dels brasilers pel dret a decidir

by 17:25 0 comentaris
V catalana, 11/09/2014
“Sonho que se sonha só; é só um sonho que se sonha só; sonho que se sonha junto é realidade”
(Raul Seixas, cantautor brasiler, cançó, Preludio – inspirada en Cervantes). 

En defensa de la dignitat humana, defensem el dret a l’autodeterminació dels pobles, de forma lliure, pacífica i democràtica. 
Volem trencar el bloqueig informatiu promogut pels grans mitjans de comunicació de l’Estat espanyol i, exercint el nostre dret a la llibertat d’expressió, volem poder accedir a lliurement a una informació veraç sobre la realitat social, política i cultural de Catalunya, ja sigui sobre els esdeveniments de l’actualitat com sobre la seva història. La llibertat d’accés a la informació, la transparència i el lliure coneixement haurien de ser eixos fonamentals de construcció del futur polític de qualsevol país. 
Ens mou, sobretot, que es garanteixi el dret dels ciutadans i de les ciutadanes a poder decidir sobre el seu propi futur. I, per tant, els sotasignats, exigim el respecte sobre la veu sobirana d’un poble. Sigui en favor o en contra de la independència de Catalunya. El més important es poder preguntar, ser consultat, fer-se escoltar i poder decidir. I creiem que aquests drets són inherents a la condició humana, no es demanen ni s’exigeixen, sinó que s’exerceixen amb normalitat.  
Volem fer la màxima difusió d’aquest manifest, per solidaritat internacional, i fer-nos ressò de les reivindicacions dels pobles dels Països Catalans. 
Tot i que alguns dels firmants d’aquest manifest, som representants d’alguna organització o col·lectius, emprenedors, estudiants, investigadors, artistes, professionals, treballadores i treballadors, de professió o càrrec públic o privat, volem que quedi clar que firmem lliurement, en nom propi i de manera individual. I ho fem haguem nascut a Catalunya o al Brasil, independentment del nostre status legal. De fet, creiem que aquesta voluntat col·lectiva transcendeix fronteres. Aquesta es una expressió transnacional i coherent amb la defensa de una ciutadania universal pels migrants de tot el món. 
El nostre somni col·lectiu es que arribem a l’any 2014 amb capacitat d’incidència política internacional, coincidint amb l’organització dels grans esdeveniments esportius i culturals al Brasil, per donar a conèixer el procés català. Sabem de la capacitat que avui té el Brasil en la nova geopolítica mundial, i som conscients del seu lideratges social, cultural, econòmic i polític. Per aquesta raó, volem que el Brasil es comprometi amb el dret a l’autodeterminació dels pobles, i que així ho faci saber als ciutadans del Brasil, de Catalunya, de la Unió Europea i de l’Estat Espanyol.  
Volem fomentar la participació de les ciutadanes i ciutadans brasilers a Catalunya, i de les ciutadanes i ciutadans de Catalunya que viuen al Brasil, amb la crida a que participin de les actuals estructures de pluralitat política que defensen el que defensem en aquest manifest – la construcció col·lectiva d’un nou país, més just i igualitari: la Assemblea Nacional Catalana (www.assemblea.cat) , el Procés Constituent (www.procesconstituent.cat) , la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (http://pahbarcelona.org/), el moviment d’Assemblees originats amb el moviment dels Indignats / 15M (http://www.acampadadebarcelona.org/), el Parlament Ciutadà / Crida a la Desobediència (http://www.cridadesobediencia.cat/parlament-ciutada/). Entenem que aquestes plataformes que creiem importants, s’han de donar a conèixer, dintre i fora de Catalunya. 
Aquest Manifest està dedicat a la persona d’en Pere Casaldàliga, el català-brasiler més universal en l’actualitat. 
A partir d’ara donarem a conèixer aquest manifest en diverses llengües a través d’www.itacat.info, compromès, com nosaltres, en defensa de la llengua catalana com a expressió màxima de les cultures d’aquest país.

Catalunya, Brasil, octubre de 2014. 

Maria

Developer