..... Inici | Ràdio | Recerca

Visita guiada a l’exposició ‘Cortázar en Casa’ i més a La Casa America- Catalunya

by 16:31 0 comentaris


Dilluns 29
Visita guiada a l'exposició 'Cortázar en Casa'
18:00h 

Carles Álvarez, curador de la mostra Cortázar en Casa i editor dels darrers 10 volums de Julio Cortázar, ofereix una visita guiada a aquesta exposició sobre l'escriptor argentí instal·lada a Casa Amèrica Catalunya. Activitat gratuïta. 

Important: és imprescindible reservar participació trucant al telèfon 93 238 06 61 (laborables. De 10 a 14 i de 17 a 20h). Places limitades.


Una visita guiada amb el curador de l'exposició, que explicarà la raresa de les peces més insòlites (moltes, úniques) i donarà el context històric i biogràfic de cada element.  Un Cortázar vist d'una manera nova: com si fos a casa, o sigui de molt a prop. Passejada en petit grup i en diáleg, qui s'hi animi, amb un dels seus màxims especialistes.
Durada aproximada de l'activitat: 1 hora.

Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona

Entrada lliure (cal inscripció prèvia) 

Dilluns 29
Monòleg: 'Cortázar', per Teatre Acció (Argentina)
20:00h

L'actriu Verónica Vélez protagonitza Cortázar, obra unipersonal de teatre contemporani dirigida per Eduardo Gilio. A través dels textos més exquisits de l'escriptor argentí Julio Cortázar, aquest espectacle convida a viatjar al més profund de l'ésser humà.

 

Eduardo Gilio, director i mestre d'actors, va crear aquest espectacle per a l'actriu Verónica Vélez, qui es defineix com col·leccionista de dades sobre Cortázar, a més de ser lectora i admiradora seva de tota la vida. Tots dos són integrants del grup Teatro Acción, laboratori d'investigació teatral amb 33 anys de trajectòria internacional. 

Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona

Entrada lliure 

Dimarts 30
Octavio Paz: Estampes parisenques 1945-1951
20:00h

Conferència, recolzada en documentació iconogràfica, de l'escriptor Alain-Paul Mallard sobre el primer període de residència a París del Nobel de Literatura mexicà Octavio Paz. 
Entre el 1945 i el 1950 —anys crucials per a la seva obertura al món— Octavio Paz va viure a París en la curiosa condició de poeta-diplomàtic. Dos dels seus llibres imprescindibles es deuen a aquest període: ¿Águila o sol? del Paz poeta, i El laberinto de la soledad, del Paz assagista.

Presenta l'acte Aurelio Major, comissari de l'Any Octavio Paz. 

Activitat organitzada amb la col·laboració del Consolat General de Mèxic a Barcelona en el marc de l'Any Octavio Paz.

Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona

Entrada lliure 

Dimecres 1
'Música i intertextualitat literària': Concert de Paulinho Lemos (Brasil)

20:00h

Segon concert del cicle Música i Societat al Brasil amb Paulinhos Lemos, amb un repertori en el qual la literatura forma part del centre de la cançó.

 

El cicle Música i Societat al Brasil presenta en directe les connexions entre la música popular i la seva dimensió social. A través de cinc concerts s'exploren les àmplies relacions culturals existents a les cançons tradicionals, les d'autor o la música de carnaval.

El Centre Cultural del Brasil em Barcelona i el cicle Hamaques de Casa Amèrica Catalunya de música popular i tradicional llatinoamericana impulsen aquesta tercera edició de Música i Societat al Brasil.

Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona

Entrada lliure 

Dijous 2

Humor i escena: espectacle 'Danzones y besos'

20:00h 

Danzones y Besos, producció de la Companyia Sonàmbul@s (Mèxic – Equador – Catalunya) és un espectacle de teatre físic inspirat en l'obra de l'actriu, directora i autora teatral madrilenya Paloma Pedrero.Intèrprets: Ana María Bustamante, Lydia Zapatero, Raxá de Castilla i Guadalupe Cano.

"L'humor, present com a bàlsam, com a gest de tendresa i de bravura de dona. L'amor mou el món, però l'amor eròtic, el que arriba quan menys ho esperes, és el més fort i misteriós, el que ens fa ballar... Ballem aquest danzón!" 

Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona

Entrada lliure 

Divendres 3

Mostra de documentals 'Aquí es dónde': projecció de 'Canícula' i 'Naranja dulce'

20:00h 

Projecció dels documentals Canícula (65'. Mèxic, 2012) i Naranja Dulce (24'. Mèxic, 2011) en la darrera jornada de la 6a edició de la Mostra de Documentals Llatinoamericans Aquí es Dónde, organitzada per Casa Amèrica Catalunya i Ojo Rojo Asociación Cultural. 

Canícula és la història d'un grup de alfareres totonacas i la d'una escola de vol per a nens, ambdues en la comunitat Zapotal Santa Cruz, a Veracruz (Mèxic).

Naranja Dulce ens transporta per les reflexions més íntimes dels nens i nenes que viuen a la serra huasteca del Naranjal. 

Lloc: Cinemes Girona. c/ Girona, 175. Barcelona

Entrada: 2,5€ 

Dissabte 4
Concert de Marta Gómez (Colòmbia)

21:00h


La cantautora colombiana Marta Gómez presenta el seu setè disc, Este instante, en aquest nou concert del cicle Hamaques de música popular i tradicional llatinoamericana. 

El nou treball de Marta Gómez ve carregat de màgia, amb històries d'amor, de lluita, d'entrega, de guerra, de dolor i d'esperança en un món menys injust. 

Així mateix, en aquest concert també hi tindrà cabuda el projecte Para la guerra nada, amb el qual la Marta Gómez ha convidat a artistes d'arreu a cantar a la vida i en contra de la guerra. 

Lloc: Centre Artesà Tradicionàrius. Plaça Anna Frank s/n. Barcelona

Entrada: 17€ (taquilla) ; 15€ (anticipada, Amics de Casa Amèrica Catalunya i Amics del Centre Artesà Tradicionàrius)
 

EXPOSICIONS

'Cortázar en Casa'
Fins el 24 d'octubre 

L'exposició Cortázar en Casa ret homenatge, en el centenari del seu naixement, a un dels escriptors més influents de la literatura contemporània: l'argentí Julio Cortázar.

 Primeres edicions dels llibres de Cortázar; fotos, cartes i postals (algunes inèdites); dedicatòries; objectes personals com la seva màquina d'escriure, i llibres artístics on hi va col·laborar el Gran Cronopio conformen una mostra única i difícilment repetible.

 L'exposició també subratlla la intensa relació que Julio Cortázar va mantenir amb la ciutat de Barcelona i inclou àudios on l'autor de Rayuela llegeix els seus propis textos.

 Cortázar en Casa està organitzada de forma conjunta per l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID) i la Fundació Casa Amèrica Catalunya amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i Editorial Alfaguara i el suport de: Abertis, Agbar i Obra Social 'la Caixa'. 

Horari (només laborables): de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00h. 

Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona.
Entrada lliure

redacció

Developer