..... Inici | Ràdio | Recerca

Del Panjab a Catalunya: la veu dels els Sikhs

by 0:30 0 comentaris

Amb l'objectiu de donar veu als ciutadans sikhs residents a Catalunya i apropar la seva cultura, Casa Àsia organitza una projecció del documental Mi historia, realitzat per Vanessa Suárez en el marc del Màster en Immigració i Educació Intercultural de la Universitat de Barcelona, i una trobada amb els protagonistes del mateix.

Manjit Singh, Simran Kaur i Gurdor Singh explicaran les seves apassionants experiències migratòries, les quals ens permetran aprofundir en el coneixement al voltant de la religió i la cultura sikh i el debat sobre la identitat, la integració i la diversitat.

El sikhisme és una religió monoteista originària de la regió del Panjab al nord de l'Índia fundada pel guru Nanak al segle XV com un intent d'apropar els punts de vista de l'islam i l'hinduisme. Compta amb uns 20 milions de seguidors al món. Els països amb més població sikh són Gran Bretanya, els Estats Units i Canadà, però a Catalunya hi ha una comunitat sikh que és tan desconeguda com pròxima. Els espais de culte o gurdwaras, que s'han creat principalment a Barcelona i la seva comarca, són espais oberts que també compleixen una funció d'acollida, de solidaritat i de cohesió.

Programa:
Projecció del documental Mi historia (2011 , 43 min).

Intervenen:
- Manjit Singh, Simran Kaur i Gurdor Singh, protagonistes del documental
- Representant del Gurdwara (temple sij) de Barcelona
- Vanessa Suárez Ventura, en Immigració i Educació Intercultural, autora del documental

Presentació a càrrec de:
Gaëlle Patin Laloy, responsable del Programa Diversitat i Interculturalitat, Casa Àsia

Data: 08/05/2014 > 08/05/2014

Horari: Dijous 8 de maig de 2014 a les 18.30 h

Lloc: Seu de Casa Àsia
Recinte Modernista de Sant Pau
Pavelló de Sant Manuel
c/ Sant Antoni Maria Claret, 167
Barcelona, , Barcelona

Entrada: Activitat gratuïta. Per inscriure's és imprescindible enviar el teu nom i número de DNI, NIE o pasaport a: ilopez.becarios@casaasia.es abans del 7 de maig

Organitza: Organitzat per Casa Àsia

Contacte: casaasia@casaasia.es

--
Enviat amb Gmail Mobile

redacció

Developer