..... Inici | Ràdio | Recerca

Formació per a entitats de cooperació sobre Aprenentatge i Servei

by 20:20 0 comentaris
L’educació és una responsabilitat de tots els actors socials, ja que la formació dels joves és vital per a construir una societat harmoniosa i és impossible d’assolir sense la col·laboració de tothom.

L'aprenentatge servei és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat, en el qual els i les participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo. L’aprenentatge servei és una nova generació de propostes educatives que poden oferir les entitats socials, una proposta que parteix d’una idea bàsica: el treball dels nois i noies en benefici de la comunitat és un dinamisme essencial per a la seva formació personal i ciutadana.

El curs, adreçat a tècnics/ques i professionals d’entitats dedicades a l’àmbit de la cooperació internacional i educació per al desenvolupament, drets humans i pau, té com objectius:

- Fer una aproximació conceptual i metodològica a les activitats d'aprenentatge servei.

- Conèixer i analitzar experiències d’aprenentatge servei.

- Adquirir recursos i eines per dissenyar i desenvolupar aquest tipus d’activitats a cada una de les entitats.

L’enfocament del curs respon a la idea de curs ordinari genèric, però amb especificacions segons necessitats i interessos dels i les assistents. El curs es durà terme a partir d’una metodologia participativa i activa amb diversos materials.

Després de la realització del curs, s’oferirà un espai de seguiment, assessorament i acompanyament per a les entitats que desenvolupin els seus projectes al llarg del curs 2014-2015.

Aquest seguiment estarà obert també a les entitats que desenvolupin projectes d’APS a la ciutat de Barcelona durant el curs 2014-2015 en el marc del projecte europeu REDDSO (Regions per l'educació per al desenvolupament sostenible i solidari), impulsat per la Federació Catalana d’ONGs i el Departament d’Ensenyament.

OBS

Developer