..... Inici | Ràdio | Recerca

I Jornades arqueologia: Machu Picchu, nous descobriments

by 17:50 0 comentaris

Conferència de David Crespy, enginyer francès resident a Barcelona descobridor d'una Porta al Machu Picchu, i Pedro Ibérico, arqueòleg, director de l'Instituto de los Andes (Perú). Modera Alex Guerra Terra, arqueòloga i directora de projectes d'investigació arqueològica a l'Amèrica del Sur.

El 2010, David Crespy descobria al Machu Picchu el que semblava una porta d'accés o porta tapiada ubicada en un dels principals edificis de la ciutat Inca. Durant les prospeccions realitzades el 2012, els resultats van confirmar la presència darrera la porta d'unes escales que duen cap a una complexa xarxa de cavitats i sales… un lloc verge i inexplorat, tal i com els habitants de Machu Picchu el van deixar 500 anys enrera.

¿Quins tresors de coneixement ens reserven les profunditats del Machu Picchu? El camí per a descobrir-los es encara incert i ple de dificultats, però l'aventura serà segurament una de les més apassionants de l'arqueologia moderna.

L'arqueòleg Pedro Iberico dissertarà sobre la proposta de la gestió d'aquest tipus d'intervencions en el marc del Plan Maestro de Machu Picchu, els eixos del qual són: la investigación, conservación i manteniment del patrimoni cultural i natural del santuari històric.

Durant els dies 21, 22 i 23 de Gener del 2014, Casa Amèrica Catalunya, amb el suport de l'Instituto de los Andes, la UNESCO (Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura) i la FECDAS/CMAS (Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques/Confederación Mundial de Actividades Subacuáticas), impulsaran unes jornades d'arqueologia que conviden a la reflexió i l'anàlisi de temes sensibles sobre la protecció i gestió del patrimoni cultural a Llatinoamèrica, tenint com a referència el Patrimoni Cultural Subaquàtic i dos complexes arqueològics que forman part del Patrimoni Cultural de la Humanitat: l'Illa de Pasqua o Rapa Nui a Xile, i el Machu Picchu al Perú.

Aquestes jornades seran les primeres d'una sèrie que Casa Amèrica Catalunya programarà, amb l'objectiu d'unir tres disciplines fonamentals: el patrimoni, les comunitats i el medi ambient. Totes elles indissociables per afrontar la gestió i conservació arqueològica.

Data: dijous 23 de gener de 2014
Hora: 19h 30
Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299

Entrada lliure

Unknown

Developer