..... Inici | Ràdio | Recerca

Diàspora. 10 Festival de cinema colombià a Barcelona

by 14:38 0 comentaris

La 10 ª Diàspora (del 21 al 31 d'octubre) es consolida aquesta edició com a Festival de Cinema Colombià de Barcelona. El festival està constituït per unaselecció d'un total de 35 pel · lícules , oferint la projecció de 5 llargmetratges de ficció, 4 llargmetratges documentals, 12 curtmetratges de ficció i 14 curtmetratges documentals. 

La major part de les pel · lícules que componen la programació de la 10a Diàspora s'estrenen per primera vegada a Barcelona , i han participat en reconeguts festivals com Sundance, Venècia, Cannes , Berlín. Tots els films seleccionats transmeten els continguts que han mogut i continuen movent el projecte de La Diàspora.

La 10 ª Diàspora: Festival de Cinema Colombià de Barcelona, ​​és un projecte que té com a objectiu fomentar el diàleg intercultural entre Catalunya i Colòmbia a través del cinema colombià. Per mitjà de les estrenes a Barcelona de les més recents i premiades pel·lícules colombianes, el festival pretén fomentar i estrènyer les relacions interculturals entre els dos llocs.

A més, el projecte compta des de fa 10 anys amb el propòsit de difondre la producció cinematogràfica colombiana a Catalunya, projectant així internacionalment, i alhora propiciant la generació de relacions d'anada i de tornada que ajudin a afavorir el desenvolupament de la indústria del cinema tant a Colòmbia com a Catalunya.

Per a aquest propòsit, la Diàspora preveu l'acostament entre públic, directors de cinema i productors de tots dos llocs, a través de les diferents activitats que conformen el festival com són les projeccions, les xerrades amb els directors de les pel·lícules, les taules rodones i un especial trobada de productors, entre d'altres.

El Festival compta amb les següents categories i premis:

Secció Oficial Llargmetratge Ficció
- Premi Millor Pel · lícula Llargmetratge. 
- Premi del públic. Millor Pel · lícula Llargmetratge.
Secció Oficial Curtmetratge Ficció
- Primer Premi. Diàspora. Millor Pel · lícula curtmetratge. 
- Premi del públic. Millor Pel · lícula curtmetratge.
Secció Oficial Documental
- Premi Imago al millor Documental. 
- Premi del públic. Millor Pel · lícula documental

La entrega de premis es realitzarà el proper mes de maig de 2014, en el marc de l'activitat de Gala que es programarà amb motiu de la presentació del 11a Diàspora 2014: Festival de cinema colombià de Barcelona.
La tradicional mostra de cinema es converteix a partir d'aquest any en Festival de Cinema Colombià amb motiu del seu desè aniversari .
La tradicional mostra de cinema es converteix a partir d'aquest any en Festival de Cinema Colombià amb motiu del seu desè aniversari .

Els convidats d'honor al Festival són:

La documentalista colombiana Marta Hincapié , que estrena a Barcelona el seu últim documental La pena secreta
El realitzador colombià Santiago Herrera , guanyador del Premi Imago d'enguany pel seu documental El Lloc dels dies .
La realitzadora Karolina Villarraga , que presentarà el seu curtmetratge Migrópolis
Oscar Chamat un dels protagonistes del documental Habitants de Babel .
Algunes altres activitats en el marc del Festival de la Diàspora ...


La celebració de la taula rodona : 'El cinema com a eina de participació ciutadana', amb la intervenció de Joan González, director de DocsBarcelona, ​​i Meritxell Bragulat, directora de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, entre d'altres.
El concert de la mà del grup colombo-europeu, format a Barcelona, ​​Palo Q'Sea.
El Taller Valors per a la convivència , per a públic infantil, que té com a objectiu treballar amb els més petits els valors de la convivència, el respecte cap als altres, així com l'acceptació de les diferències com un enriquiment mutu.

Més informació: 

OBS

Developer