..... Inici | Ràdio | Recerca

3a Festa intercultural als barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

by 17:29 0 comentaris
Coincidint amb Firentitats, la Festa intercultural torna als barris de   Sants, Hostafrancs i la Bordeta carregada d’activitats!

'La festa és una plataforma de participació, interacció i promoció d’associacions dels nostres barris, que treballem a la Taula intercultural del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Vam celebrar la primera Festa intercultural l’any 2011 i enguany en fem la tercera edició! La tornem a fer coincidir amb el Firentitats, la mostra de les entitats del Secretariat, on 164 associacions sortim a la carretera de Sants a difondre qui som i què fem. 

Enguany, i com a novetat, tenim l’exposició “Rumors racistes”, al Casinet d’Hostafrancs, feta per la mateixes entitats de la Taula intercultural, les quals n’hem fet visites guiades als centres educatius dels nostres barris i n’oferim al Casinet fins el dia 9 de juny. Una altra activitat important és “Expressions del món”, una mostra de música, poesia i dansa d’arreu que ha requerit molt treball i coordinació entre les entitats. “Jocs infantils mexicans” es fa per primera vegada i seguim oferint menjar d’arreu del món, tallers, contacontes, teatre, artesania, mots amagats... 

Per a per dissenyar i organitzar totes les activitats, ens hem anat reunint, des de desembre de 2012, amb un doble objectiu:

-Internament: fomentar la participació, la coneixença, la reflexió, la interrelació, el treball conjunt entre les entitats diverses, etc.

-Externament: mostrar la realitat existent del territori (que és diversa), adaptar les activitats a aquesta realitat, arribar al màxim nombre de persones (oferim un ampli ventall d’activitats que poden atraure a gent de diverses edats i nacionalitats), donar a conèixer les entitats que formen part del projecte de la Taula i el projecte en sí, acostar la ciutadania (diversa) i el teixit associatiu (també divers), etc.

Aquesta és una de les activitats estrella de la Taula, ja que va néixer en una activitat –un curs coorganitzat per la mateixa Taula-; la dissenyem, l’organitzem i hi participem una trentena d’entitats; i és molt potent ja que torna a aplegar gairebé una vintena d’activitats diverses!

La festa tornarà a contribuir a la normalització i positivització de la diversitat existent; a fomentar encara més la interculturalitat al teixit associatiu i al territori, a seguir desmuntant prejudicis, rumors, estereotips; i a mostrar, entre d’altres coses, la creativitat i les expressions d’arreu del món!'

Podeu consultar la programació de la festa intercultural aquí!

OBS

Developer