..... Inici | Ràdio | Recerca

1a Mostra Internacional CineMigrante Barcelona

by 0:52 0 comentaris

Paral·lelament a les experiències exitoses dels festivals de Buenos Aires (Argentina), Quito (Ecuador) i Bogotá (Colòmbia), la 1a Mostra Internacional CineMigrante –Cine y Formación en Derechos Humanos de las Personas Migrantes– aterrarà a Barcelona durant la primera setmana de juliol (del dimarts, 2, al diumenge, 7) amb la voluntat de convertir-se en un espai de reflexió al voltant del fet migratori, tot creant discursos inclusius i transversals que trenquin els estereotips.

No és pas casual que aquesta primera edició europa de CineMigrante s’organitzi a Barcelona perquè tot el teixit social i cultural català ha estat construit, i encara avui es construeix, gràcies a una enorme diversitat  d’històries migratories. De les havaneres i la rumba catalana als moviments de població cap el nord d’Àfrica,  dels actuals conflictes davant la construcció de mesquites a la memòria perduda de barris com el  Somorrostro, el fet migratori té un significat molt especial a Catalunya, com a històric territori, emisor i  receptor alhora, de migració.

Amb una especial atenció a la realitat de les persones migrants en el context europeu, la programació d’aquesta primera edició de la Mostra Internacional CineMigrante Barcelona inclou trenta pel·lícules provinents de cultures i estètiques molt diverses, sempre amb la realitat de les persones migrades com a temàtica. Dins d’aquesta interessant programació, i amb el focus centrat en les diferents realitats humanes que conformen les nostres ciutats, trobem una secció especial anomenada “Migración y ciudad” en què apareixen temes com la convivència intercultural, l’urbanisme i la especulació inmobiliària, les noves formes d’utilització de l’espai públic...

La 1a Mostra Internacional CineMigrante Barcelona presenta, a més, un conjunt de xerrades en què participaran diferents persones i col·lectius implicats en el fet migratori, des de diferents ámbits i perspectives, i també les directores i els directors d’algunes de les pel·lícules que es podran veure durant els cinc dies de festival. Tota aquesta activitat, que s'arrodoneix amb una mostra fotogràfica, es desenvoluparà en diferents espais de la ciutat (Centre Cívic Pati Llimona, Casal del Pou de la Figuera, Museu d’història de la immigració de Catalunya, plaça del Pou de la Figuera i plaça de Sant Felip Neri). En tots els casos, l'accés serà lliure i gratuït fins a completar l'aforament.

Dirigit tant a les persones properes a la temàtica de les migracions (de les implicades en els moviments socials a les professionals del sector social, passant per les interessades en la diversitat cultural del planeta) com a aquelles a qui agrada el cinema de qualitat, la vocació de la Mostra Internacional CineMigrante Barcelona és convertir-se en el referent nacional quan parlem de migracions i d’interculturalitat, amb el cinema com a eix i motivació per difondre, sensibilitzar i generar diàleg al voltant del fet migratori.

Mes informació cinemigrante@gmail.com / info@colectivocautivo.com

OBS

Developer