..... Inici | Ràdio | Recerca

Espanya continua la guerra bruta, ara contra la immigració independentista #catalanofobia

by 10:35 0 comentaris
Imatge en línia 1

Ens trobem davant un nou episodi de guerra bruta per part dels serveis secrets espanyols. Noureddine Ziani, líder de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya, la comunitat que aplega més mesquites del país (unes 75), i president de l'Espai Catalanomarroquins de la Fundació Nous Catalans, afí a CiU, s'enfronta a una ordre d'expulsió dictada pel Centro Nacional de Inteligencia (CNI) i només pendent de la firma de la subdelegada del govern, María de los Llanos de Luna. L'acusen de treballar per als serveis secrets del Marroc i de promoure l'islamisme radical, salafista. De ser, en definitiva, una amenaça per a la seguretat de l'Estat, per la qual cosa en demana l'expulsió de la Unió Europea per un període no inferior a cinc anys. Avui s'acaba el termini perquè els advocats de Ziani presentin les al·legacions del seu client davant de l'instructor, que no és un jutge, sinó un agent del CNI, el qual, segons consta en l'escrit d'acusació a què ha tingut accés aquest diari, actua en representació del màxim responsable del centre, Félix Sanz Roldán. L'instructor es va negar a atendre la petició de la defensa de Ziani, que reclamava tenir accés a proves que fonamentin l'acusació. "Només reclamo el dret de defensar-me", es lamentava ahir Ziani.

La setmana passada, l'acusat va rebre una trucada de la Policía Nacional per demanar-li que anés divendres al matí al carrer Guipúscoa, a Barcelona. Convençut que l'informarien que la nacionalitat espanyola li havia estat concedida, Ziani, que va arribar fa 14 anys a Catalunya, va ser detingut. A la nit, i després d'un llarg interrogatori, va ser posat en llibertat, però amb l'avís que se li obria un procediment preferent d'expulsió. L'acusen de ser un "col·laborador molt rellevant" dels serveis secrets del Marroc, de tenir vincles amb l'islamisme salafista i d'haver participat activament en l'organització de protestes de suport al règim de Muhammad VI. Una acusació sorprenent, si es té en compte que l'actual rei del Marroc ha donat mostres d'una voluntat aperturista, i contrària a les interpretacions més radicals de l'islam. "Represento el contrari de l'islamisme radical; en la junta de la meva associació hi ha dones i representants de la societat civil", assegura l'acusat. En el mateix escrit d'acusació, es detallen trobades de Ziani amb diversos imams de Catalunya des del 2010, així com la seva participació en trobades i cursos. I destaca el fet que fos un dels impulsors de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya. Aquesta entitat es va crear com una escissió del Consell Islàmic i Cultural de Catalunya, amb l'objectiu d'avançar en la creació d'una futura comissió islàmica catalana, al marge de la Comissió Islàmica d'Espanya, segons es va assegurar en la seva presentació.

Espantar els immigrats

Els col·laboradors de l'acusat, tant en la Fundació Nous Catalans com en la unió que presideix, no se'n saben avenir i ahir mateix van emetre un comunicat de suport. Àngel Colom, secretari d'immigració de CDC i director general de la Fundació Nous Catalans, només té paraules d'agraïment cap al líder musulmà, que ha tingut un paper actiu en la resolució de conflictes entre comunitats islàmiques i ajuntaments en diversos municipis com ara Berga, Salt, Lleida i Premià. A banda d'això, a Ziani se li reservava un paper fonamental en el cicle Mil reunions per l'estat propi, que havia d'arrencar al juny amb l'objectiu de trencar falsos tòpics i d'acostar els diversos col·lectius d'immigrats a la causa sobiranista. De fet, l'acusat ja havia participat en alguna de les trenta trobades que s'han celebrat fins ara amb vista a aquest cicle. Per Colom, l'actuació del CNI només s'entén en el marc de la guerra bruta. "Atempten contra els drets d'una persona que en aquests moments encapçala la recerca d'un islam català i modern", afirma el director general de la fundació, convençut que la maniobra dels serveis secrets "vol espantar els immigrats i evitar que s'acostin a la causa sobiranista".

La vaca bruna i l'escorxador halal més gran del país

La col·laboració entre Noureddine Ziani i el govern català no es redueix només a l'àmbit religiós. A principis de juliol de l'any passat, va acompanyar el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i una delegació d'empresaris catalans al Marroc, i va tenir un paper decisiu en l'organització d'una trobada amb el ministre d'Agricultura del país africà. En aquell viatge, es va tancar un acord per facilitar l'exportació d'exemplars de vaca bruna del Pirineu i es van establir contactes amb l'empresa càrnia més important del Marroc, Koutobia, els responsables de la qual van mostrar interès per obrir un gran escorxador halal a Catalunya. Aquest últim punt apareix en l'escrit d'acusació dels serveis secrets. "Sembla com si obrir un escorxador que donaria feina a centenars de persones i seria una font de riquesa per al país fos delicte", es lamenta Ziani.

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/lliure/3-politica/17-politica/644764-el-cni-apunta-ara-contra-la-immigracio-sobiranista.html

redacció

Developer