..... Inici | Ràdio | Recerca

El dia a dia de l’escola Congrés-Indians

by 20:42 0 comentaris
L’escola Congrés-Indians és una escola novella. Des de fa només tres cursos que van ser creats i des de fa tres cursos els acull un barri que encara no han descobert a fons. Tanmateix, des dels inicis de la seva creació, van començar a formar part del projecte “Petit Cinema en curs” que, promogut per l’associació “A bao A Qu”, aproxima als infants els audiovisuals com un mitjà per a descobrir les meravelles amagades al seu entorn immediat.


Per aquesta raó, aquest curs ens van animar (perquè encara no ho havíen fet) a sortir amb grups petits de P4 i P5 acompanyats per alguna família de l’escola a descobrir les meravelles amagades als edificis i espais arquitectònics del barri fent servir la càmera de fotos com instrument per plasmar la seva ruta. La passió dels infants per les construccions i per la creació d’espais és ben coneguda al seu centre i van creure molt convenient començar a relacionar, sense gaires paraules, allò que feien amb allò que els envolta i que és propi del seu context més proper.

L’emoció per una cosa tan i tan senzilla com aquesta era quelcom inesperat per a tots ells i, en cap moment, els ho hauríem imaginat. No obstant, els infants gairebé no es podien contenir i, a cada pas, descobrien petits detalls, agafaven la càmera i captaven un element que havia passat per a ells, com adults, completament desapercebut. Alguns nens i nenes, quan passaven a prop de casa seva, cridaven amb emoció: És la meva casa!!! És la meva casa!!!. Com si fos la primera vegada que la veien. I així era ja que era la primera vegada que, acompanyats d’un grup tan gran, podien mostrar un dels espais més significatius per ells i elles: casa seva.

Maria Dantas

Developer