..... Inici | Ràdio | Recerca

Rodegem el CIE aquest dissabte, 15/12/2012!

by 21:58 0 comentaris
Itacat fa ressò d'aquest esdeveniment


Després d'un any des de les dues morts en el CIE de Madrid i de Barcelona, després d'omplir la xarxa, els carrers i la premsa exigint el tancament dels CIEs, després d'arrencar promeses incomplides al govern d'acabar amb aquest limb legal, vam continuar veient cada dia com milers de persones són detingudes, internades i deportades de forma arbitrària per motius racistes.
El govern ha incomplit el compromís de prendre mesures que garanteixin els drets dels interns i, en canvi, acaba de proposar un esborrany de Reglament que, entre altres canvis, pretén simplement transformar el nom dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) en Centres d'Estada Controlada d'Estrangers (CECE). Aquest reglament, redactat a esquena de les organitzacions de Drets Humans, consolida el model policial de gestió i continua sense garantir els drets de les persones internes.
Per tot això i, en el marc del Dia Internacional de les persones migrants, el 15D tornem a sortir al carrer. Tornem per posar el *CIE contra les cordes, tornem per exigir al govern que els tancament.
Ni CIEs ni CECEs! TORNEM PER TANCAR-LOS!

La Campanya Pel Tancament A Barcelona recuperen l'impressionant crit d'un company africà durant l'última concentració davant el CIE, fa tot just un any. Us transcrivim un fragment, però gens que veure com ell ho viu. (a partir del min. 2:02).

Manifestación contra el CIE, Barcelona, 2011
EL 15D RODEGEM EL CIE
Ni CIE ni CECE. Canviar-li el nom perquè tot segueixi igual?

El 6 de gener de 2012, Idrissa Diallo va morir en circumstàncies no resoltes al CIE de Zona Franca. Pocs dies abans, Samba M. havia mort al CIE d'Aluche a Madrid victima d’una greu infecció no tractada, després d'haver demanat assistència mèdica una desena de vegades i de no rebre l'atenció adequada. Aquestes morts van suposar que la realitat dels CIEs sortís a la llum i arribés a milers de persones que ni tan sols coneixien l'existència dels anomenats Guantànamos espanyols. 

Arran d'aquestes morts, centenars d'organitzacions i persones vam sortir a totes les ciutats de l'Estat per exigir el seu tancament. Amb l'autoorganització i la mobilització ciutadana es va trencar el silenci mediàtic que els envoltava, omplint les xarxes socials, els carrers i els mitjans de comunicació de raons pel tancament dels CIE's i forçant al govern a un compromís d'acabar amb l'opacitat d'aquests centres.

Avui, un any després, denunciem que no només no s'han esclarit  les circumstàncies de les morts d'Idrissa D. i Samba M., sinó que la situació als CIE's segueix sent opaca i continua fomentant les vulneracions de drets. Per la seva part, el govern ha incomplert el compromís de prendre mesures que garanteixin els drets dels interns i, s'ha limitat a presentar un esborrany de Reglament que, pretén simplement transformar el nom dels Centres d'Internament (CIE) en Centres d'Estada Controlada d'Estrangers (CECE). Aquest reglament, redactat sense escoltar els reclams de les organitzacions socials i de DDHH, consolida el model policial de gestió i continua sense garantir un horitzó de tancament d’aquests centres i de respecte als drets de les persones internes fins que això succeeixi.

Des de la societat civil ja hem iniciat el compromís de treballar conjuntament pel tancament dels CIEs i no permetrem que hi hagi més morts pel camí.

Per la llibertat de moviment. Perquè no hi hagi més morts a la "tanca de la vergonya". Per la sanitat universal. Perquè cap persona és il·legal. Perquè cap més persona sigui privada de llibertat per no tenir papers.

Per tot això, el proper dissabte 15 de desembre us convidem a manifestar-vos, a rodejar el Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca, així com a assistir a les Jornades de Formació, Acció i Reflexió entorn als Centres d'Internament que culminaran amb una trobada estatal de Col·lectius. 

Convocatòries:

[14 i 15 de desembre] Jornades per a la Formació, Reflexió i Acció entorn als CIE. 
Lloc: Universitat Pompeu Fabra. Campus de Ciutadella c/ Ramon Trias i Fargas 25-27
Podeu consultar el programa aquí

[15 de desembre] 17h Rodegem el CIE
Lugar: 17h Plaça Espanya-Gran Via. (Des d'allà agafarem el bus per anar junts al CIE). 18h Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca (Carrer E4. Polígon Zona Franca).
Podeu veure el cartell aquí

Més info

Maria Dantas

Developer