..... Inici | Ràdio | Recerca

Lula da Silva: "Catalunya és un símbol de lluita per la llibertat i el progrés" #dretadecidir

by 21:52 0 comentaris

L'expresident del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, ha assegurat avui que "la Catalunya democràtica és un símbol internacional de la lluita per la llibertat i el progrés". Al recollir el XXIV Premi Internacional Catalunya, Lula da Silva ha començat la seva intervenció explicant que "si sabés parlar català, el parlaria", per justificar que faria la seva exposició en portuguès. 
L'expresident brasiler ha animat el poble de Catalunya a lluitar per "garantir l'estat del benestar" i "no creure que la crisi causada pel sistema financer internacional és més gran que la capacitat del poble i l'esperança". Lula da Silva, que ha superat recentment un càncer de laringe, també ha remarcat que la ciutadania "no pot permetre en cap moment que hi hagi un retrocés en les conquestes assolides al llarg de diverses dècades". 
De la seva banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha expressat: "Els catalans sabem que la nostra causa pot ser invencible si tenim cohesió, voluntat interna, fermes i claredat en els nostres objectius". "Esperem que amb l'exemple de Brasil sapiguem liderar un projecte que té a veure amb la nostra llibertat", ha subratllat Mas, qui ha aprofitat per recordar al bisbe emèrit de Säo Félix do Araguaia, Pere Casaldàliga, a qui ha definit com un català universal i brasiler d'adopció. 
Dotat amb 80.000 euros i l'escultura 'La clau i la lletra' d'Antoni Tàpies, el Premi Internacional Catalunya es concedeix des del 1989 a aquelles persones que han contribuït decisivament a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món. El premi es va fer públic l'abril passat però Lula Da Silva no ha pogut viatjar a Catalunya fins ara perquè s'estava recuperant de la seva malaltia. 

redacció

Developer