..... Inici | Ràdio | Recerca

II Cicle de Cinema per la Inclusió Social: “La infància invisible”

by 14:34 0 comentaris
El II Cicle de Cinema per la Inclusió Social us convida a la reflexió i el debat a través de pel·lícules que denuncien diferents situacions de vulnerabilitat i exclusió social. Aquest any, i fruit del desenvolupament del pla d’infància i adolescència del Pla de l’Estany, hem volgut centrar el cicle en un dels col·lectius més vulnerables de la nostra societat: la infància invisible.
L’acumulació de riscos i situacions adverses en la infància resulta una gran amenaça i ens planteja nous reptes: l’aparició de nous models de família, la interculturalitat i la conflictivitat d’alguns barris i escoles, les creixents desigualtats socioeducatives i la necessitat de reforçar els infants i adolescents amb talent i que es troben en situacions de dificultat econòmica familiar i de dèficit de suport social, o donar-los oportunitats.
En aquest sentit, el II Cicle de Cinema per la Inclusió Social se centra en la infància i l’adolescència per tal de fer visibles diferents situacions de risc i exclusió social amb la voluntat de sensibilitzar la ciutadania sobre els seus drets com a subjectes actius i imprescindibles de la nostra societat, i millorar el seu coneixement social.
Sense cap dubte, els infants i adolescents, com a col·lectiu social, poden inscriure's històricament en l'apartat de desfavorits, i la seva vulnerabilitat al llarg dels segles continua fent necessària una dedicació específica ponderada, una discriminació positiva i una protecció determinada. Sota el títol La infància invisible volem desemmascarar aquestes situacions de desigualtat i generar debat entorn de situacions que ens són pròximes al territori.
Aquest mes d’octubre i fins el desembre d’aquest any tindrà lloc el II Cicle de Cinema per la Inclusió Social. En aquesta segona edició, fruit del desenvolupament del Pla d’infància i adolescència del Pla de l’Estany, el cicle es centra en la infància. 
L’objectiu del cicle de cinema és fer visible diferents situacions de risc i exclusió social dels infants i adolescents per tal de sensibilitzar a la ciutadania sobre els seus drets com a subjectes actius i imprescindibles de la nostra societat.
La primera sessió del cicle de cinema coincideix amb el Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa, dimecres 17 d’octubre, i es tractarà el tema de la infància i la pobresa amb la projecció de la pel·lícula “Precious” (Lee Daniels, EEUU, 2009). Càritas Banyoles serà l’encarregada de presentar la sessió (gratuïta) que començarà a les 21:00 h. a “La Cúpula” (C/Pere Alsius, 12, 3r – Banyoles).
El Cicle de Cinema per la Inclusió Social està organitzat per l’Oficina del Pla Local d’Inclusió Social de Banyoles (Consorci de Benestar Social Pla de l’Estany-Banyoles) juntament amb diverses entitats del territori.

Maria Dantas

Developer