..... Inici | Ràdio | Recerca

Conseqüències econòmiques dels bombardeigs i de la victòria franquista

by 19:11 0 comentaris
Conferència de l’historiador Antoni Segura en el marc de l’exposició “Catalunya bombardejada”. Dijous 27 de setembre, a l’auditori del Departament de Governació (Barcelona).

Ciutadans i combatents republicans salvant pertinences d'un bombardeig aeri
al grup de Cases Barates de Sant Adrià del Besòs.
Continua el cicle d’activitats paral·leles amb motiu de l’exposició que commemora els bombardeigs sobre Catalunya durant la Guerra civil. El 27 de setembre, el Dr. Antoni Segura, catedràtic d’Història Contemporània i director del Centre d’Estudis Històrics Internacional (CEHI) de la Universitat de Barcelona, pronunciarà la conferència Conseqüències econòmiques dels bombardeigs i de la victòria franquista a Catalunya.
Més enllà del drama humà que suposaren els continus bombardeigs perpetrats per l’aviació rebel sobre Catalunya, els atacs tingueren una dimensió econòmica important. Un dels objectius principals foren les indústries, les comunicacions i les infraestructures. A més, la victòria franquista comportà una reordenació d’aquest teixit industrial i empresarial controlada pel nou règim i les persones que havien donat suport a Franco durant la Guerra.
L’acte forma part del seguit d’activitats paral·leles organitzades entorn de l’exposició Catalunya bombardejada. 75è aniversari dels bombardeigs a la població civil i a les infraestructures catalanes, que es podrà visitar a Montjuïc fins al 28 d’octubre. L’acte comptarà amb la presència de Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic.

Quan? Dijous 27 de setembre, a les 19 h.
On? Auditori del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Via Laietana, 26, Barcelona.

Maria Dantas

Developer