..... Inici | Ràdio | Recerca

L'Estat retira l'aportació al fons d'acollida d'immigrants

by 14:18 0 comentaris
El govern espanyol ha confirmat a la Generalitat la retirada dels 15 milions d'euros del Fons Estatal d'Acollida i Integració dels Immigrants. D'aquesta manera, l'aportació estatal en aquesta qüestió es redueix a zero. El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha denunciat que la pèrdua d'aquests diners suposa per a Catalunya una "asfíxia econòmica i social".

Cleries ha assegurat que el departament ha incrementat en 1,2 milions d'euros la seva aportació respecte el 2011 per compensar, en part, els recursos que deixaran de rebre els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els Consells Comarcals en el marc del contractes programa 2012-2015.

El conseller ha advertit que la retirada de fons posa en perill els programes destinats a barris i zones amb una presència elevada d'immigració. Des del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, però, asseguren que hi ha altres partides destinades a la integració dels nouvinguts que, sumades als fons europeus, s'eleven a poc més de 70 milions d'euros.

Cleries ha lamentat que, sis mesos després d'accedir al càrrec, la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, encara no ha rebut cap representant de la Generalitat. Això, malgrat que Catalunya rep "un 21% d'immigrants i un 27% d'extracomunitaris".

Maria Dantas

Developer