..... Inici | Ràdio | Recerca

Entrevista: Unitat contra el feixisme i el racisme

by 12:09 0 comentaris
El moviment social Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR) ha presentat, el diumenge, 22 de juliol, la seva campanya "Totes i tots som Unitat contra el feixisme i el racisme", La data escollida, 22 de juliol, el primer aniversari de la matança d'Oslo on un terrorista d'ultradreta va causar una massacre a Oslo i Utoya (Noruega), és una efemèride que vol recordar una vegada més el perill que representa l'auge progressiu de l'extrema dreta a Europa i també a casa nostra.
El lloc triat, Plaça Espanya, coincideix amb l'indret on durant les commemoracions de l'Eurocopa es van produir agressions racistes i exhibicions de símbols feixistes per part de grups vinculats al centre nazi del Clot, així com per regidors electes de PxC.
"Totes i tots som Unitat contra el feixisme i el racisme" rebutja l'intent de criminalitzar el moviment per part de l'extrema dreta, així com els atacs personals, agressions o vexacions a diversos membres d'UCFR. La campanya vol visualitzar la pluralitat i diversitat de les persones que donen suport a UCFR. Les i els signants a la declaració inclouen: Activistes socials: Arcadi Oliveras; Jordi Bonet de la Federació d'Associacions Veïnals de Barcelona; Javier Bonomi de Fedelatina; Ada Colau de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca; Javier Couso...Sindicalistes: Joan Carles Gallego de CCOO; Josep Maria Àlvarez de la UGT; Rosa Cañadell d'USTEC...Món de la cultura: el dibuixant, Carlos Azagra; el presentador de ràdio, Siscu Baiges Planas; l'actor, Juan Diego Botto; el cantautor, Cesk Freixas; l'actriu, Carme Sansa; l'autor, Matthew Tree...
Càrrecs públics i polítics: Oriol Amorós; Dolors Camats; Joan Herrera; Georgina Rieradevall... així com Josep Bargalló Valls, l'antic Conseller en Cap del Govern de Catalunya.

Entrevista 6qTV
Periodista Siscu Baiges Planas

Maria Dantas

Developer