..... Inici | Ràdio | Recerca

El Casal Argentí defensa l'expropiació d'YPF i adverteix als catalans que Espanya reacciona malament “quan perd el que considera seu”

by 13:24 0 comentaris

El Casal Argentí de Barcelona considera "superba" i de to amenaçador la reacció del govern espanyol a l'anunci aquest dilluns de la presidenta d'Argentina, Cristina Fernández de Kirchner, de la nacionalitzar YPF, la filial de Repsol al país. L'executiu de Rajoy va titllar la mesura d'hostil, però va esquivar concretar les mesures legals que emprendrà. L'entitat barcelonina considera que les paraules dels ministres espanyols d'Exteriors i d'Indústria estan "totalment fora de lloc", i signifiquen un "ultratge a les relacions històriques" entre els dos estats. A més, alerta que l'actitud del govern espanyol "dinamita qualsevol possibilitat de reconduir la situació", i adverteix que no té en compte les conseqüències que poden tenir per altres empreses espanyoles a l'Argentina. "Telefònica la primera", destaquen.

El director del Casal Argentí, Diego Arcos, argumenta en una nota de premsa els vuit punts la nacionalització d'YPF per part del govern argentí, el Casal Argentí de Barcelona recorda que la mesura anunciada per la presidenta de la República Argentina, Cristina Fernández de Kirchner, està emparada pel "dret del país" i s'emmarca en un acte d'exercici de la "plena sobirania" d'un estat de dret. Per altra banda, titllen "d'error" que el govern argentí privatitzés en el seu moment YPF, i consideren bona la decisió de "renacionlitzar-la". Però la nota va més enllà i aprofita l'avinentesa per posar llenya al foc en les relacions Catalunya-Espanya. En un dels vuits punts, el Casal insta els catalans a prendre "bona nota" sobre la reacció de Madrid quan "perd alguna cosa que considera seva", i aprofita l'expressió "dret a decidir" per emmarcar la postura del govern argentí de gestionar el petroli del seu país. No obstant, asseguren que la polèmica encesa arran de l'anunci de Cristina Fernández "no farà malbé" la relació d'amistat entre els dos "pobles" (espanyol i argentí), que s'han mostrat "solidaritat" en "èpoques difícils".

http://www.ara.cat/mon/Argentina-Repsol-YPF-nacionalitzacio-expropiacio-petroli-dret_a_decidir-casal_argenti_de_Barcelona_0_683931712.html

redacció

Developer