..... Inici | Ràdio | Recerca

Dones “Adrianes”, deu anys treballant per transformar el barri de la Mina

by 2:10 0 comentaris
El Palau Robert acull, el 7 i el 8 de març, diversos actes i activitats amb motiu del desè aniversari de la creació de l’Associació per a la Promoció de les Dones del Barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs. Un aniversari que serveix per recordar i difondre la tasca que porten a terme les “Adrianes”, nom amb què es coneix el col·lectiu de dones que formen part de l’associació.
L’Associació de Dones “Adrianes” presentarà una mostra artesanal (manualitats, fotos del barri i una maqueta del Camp de la Bota un Power Point que mostra les activitats de l’associació, i organitzarà tallers de reciclatge sobre cartró, roba, material elèctric, llaunes o bosses de plàstic, a les Cotxeres. L’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Jesús M. Canga; la coordinadora de l’Institut Català de les Dones, Ivet Castaño; la presidenta de l’Associació per a la Promoció de les Dones del Barri de la Mina, Àngels Rossell, i l’actriu Montserrat Carulla, participaran en l’acte central de les Jornades el dia 7, a les 19 hores. Un acte en què es farà balanç de la tasca portada a terme per l’associació en els anys de funcionament i es donaran a conèixer projectes i actuacions en un futur immediat.

L'objectiu de l’associació és fomentar la participació de les dones en la vida del barri i millorar la convivència. Una millora que no depèn només de les inversions en infraestructures, equipaments i serveis sinó també de la implicació dels veïns en la transformació d’aquesta zona de Sant Adrià. Entre les activitats que organitzen, cal destacar els cursos de català, lectura i les xerrades sobre psicologia, sanitat, d’urbanisme o medi ambient.

Aquest col·lectiu ha difós un missatge d’esperança davant la desesperança i ha lluitat amb perseverança per transformar un barri amb molts problemes socials i econòmics.L’associació ha organitzat trobades nacionals i internacionals d’associacions de dones de barris en transformació i ha publicat el llibre “Memòries d’Adrianes” i “Contes dels nens del món”, amb dibuixos de les dones de l’associació que tracten el tema de la diversitat. Formen part del col·lectiu dones en edats compreses entre els 28 i 80 anys de cultures i procedències diverses.

OBS

Developer