..... Inici | Ràdio | Recerca

"El procés d’adhesió de Turquia a la UE"

by 22:16 0 comentaris
(Imatge IEMed)
El procés d’ampliació de la UE i Turquia: passat, present i futur d’unes relacions privilegiades.
La signatura l’any 1963 del Tractat d’Ankara iniciava el procés d’associació –d’adhesió des de 1999– de Turquia a les Comunitats Europees, el més llarg i dificultós fins a la data. Quaranta-vuit anys després, una Turquia en transformació emergeix com a poder regional. El pes de la diplomàcia turca és creixent en el conflicte a l’Orient Mitjà, la seva influència augmenta als Balcans i arran de les revoltes de la Primavera Àrab Turquia es postula com a possible model per a alguns països socis mediterranis. Un increment exponencial de la presència turca en els afers mediterranis que reconfigura el seu paper en qüestions que afecten directament les relacions amb la Unió Europea, especialment davant la imminent presidència xipriota del Consell Europeu durant el segon semestre del 2012. Aquesta primera conferència del cicle revisa cinc dècades de relacions privilegiades i avalua els efectes que el progressiu pes específic de Turquia a la regió tindrà en el seu procés d’adhesió a la UE.
A càrrec d'Atila Eralp, director del Center for European Studies (CES), Middle East Technical University (METU), Turquia.
La conferència, organitzada en col•laboració amb la Universitat Rovira i Virgili, és una de les sis sessions formatives de l'assignatura "Especialització en Recerca a l'Àrea Mediterrània" del mestratge RelMed de la URV, adreçades als alumnes però obertes al públic.

Presenten: Andreu Bassols, director general de l'IEMed, i Eduard Soler, investigador principal del programa Mediterrània i Orient Mitjà del CIDOB .
Atila Eralp, Director, Center for European Studies (CES), Middle East Technical University (METU), Turquia.
Data: 07/02/2012
Més informació

Maria Dantas

Developer