..... Inici | Ràdio | Recerca

Més de 200 persones exigeixen el tancament del Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca

by 21:14 0 comentaris
Actualitzat el 08.01.2012 per BTVNotícies.
Més de 200 persones s'han manifestat aquest diumenge davant del Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca. Han demanat el tancament d'aquests espais, on ingressen els estrangers que es troben en situació irregular al país, i han exigit justícia pel jove guineà de 21 anys mort aquest divendres al centre.   
Les pancartes dels manifestants han mostrat lemes com “Papers per a tothom. Cap persona és il·legal” o “Generalitat, culpable subsidiari” en la primera mobilització social des que el jove va morir. Durant la protesta i amb el soroll de les cassoles de fons s’han pogut sentir consignes com “Això és una presó”.
La manifestació s’ha desenvolupat de manera tranquil·la tot i la forta mobilització policial. Just davant de la porta del CIE, custodiada pels Mossos d’Esquadra, els manifestants han deixat dues espelmes en record del jove guineà mort per causes naturals.
Aquest episodi ha tornat a posar sobre la taula les polèmiques condicions de vida dels estrangers en els 8 centres d’immigrants que hi ha a l’Estat espanyol. Les organitzacions que han convocat la manifestació denuncien que es tracta de centres il·legals perquè, segons ells, s’hi retenen contra la seva voluntat, s’hi retenen persones que no han comès cap delicte sinó una falta administrativa. Les organitzacions “Papeles para todos” i “SOS Racisme” ja han anunciat que estudiaran si presenten una denúncia i des d’ICV-EUiA han demanat que la compareixença del ministre d’Interior al Congrés.
La informació sobre la protesta s’ha pogut seguir al Twitter a través de l’etiqueta #CIEZonaFranca .

Maria Dantas

Developer