..... Inici | Ràdio | Recerca

World Press Photo 2011

by 14:48 0 comentaris

Un any més, el CCCB exposarà les obres guanyadores del concurs de fotoperiodisme més prestigiós del món. Les 170 fotografies seleccionades per la fundació World Press Photo conformen un recorregut pels esdeveniments socials, culturals, polítics i esportius més rellevants del darrer any. D'un enorme interès informatiu, les imatges esdevenen testimonis del nostre temps. Retrats crus, colpidors, bells, honestos que remouran les consciències dels visitants.

A l'edició World Press Photo 2011 han participat 5.691 fotògrafs de 125 nacionalitats, amb 108.059 enviaments d'imatges classificats en deu categories: Retrats, Personatges d'actualitat, Temes d'actualitat, Notícies d'actualitat, Temes contemporanis, Vida quotidiana, Naturalesa, Arts i entreteniment, Esports.

La fotografia guanyadora d'aquesta edició, de la sud-africana Jodi Bieber, immortalitza la Bibi Aisha, una noia afganesa de 18 anys que va ser mutilada com a càstig per haver fugit de la casa del seu marit a la província d'Oruzgan, al centre de l'Afganistan.

 

redacció

Developer