..... Inici | Ràdio | Recerca

Presentació de “A les invisibles”

by 3:40 0 comentaris
Dijous 3 de novembre l’Espai Avinyó–Llengua i Cultura ha presentat l’exposició “A les invisibles”, de Consuelo Bautista. Amb aquesta mostra, la fotògrafa ha volgut compartir amb l’espectador la seva visió sobre la situació de les dones que han emigrat fins a Barcelona des de diferents llocs del món i viuen a la nostra ciutat en la recerca d’oportunitats i d’una vida millor. L’exposició es podrà veure al passeig d’entrada de l’Espai Avinyó fins al 13 de desembre.

La fotògrafa Consuelo Bautista ha explicat que més que els rostres de les dones immigrades, el que ha volgut retratar és “la seva vida quotidiana. Hi trobareu cuidadores, dones que són explotades o que cobren el que no es correspon amb al seu esforç, prostitutes…”. La cara més dura i menys amable de la immigració on gràcies al treball i la mirada de la fotògrafa hi podem trobar dignitat, coratge i també un raig de llum.

En l’acte de presentació hi han participat quatre dones d’origen immigrant (Bombo N’Dir, de Dones Migrades Subsaharianes (ADIS); Úrsula Santa Cruz, de Q’atary Perú; Mirta Manzzetti i Pilar Murteira, de La indomable, i Raque Y., de Women’s Corner) que han exposat la seva visió de la realitat femenina de la immigració: “La visibilitat passa pel reconeixement dels nostres drets però també del nostre propi coneixement i experiències”; “Quan arribem aquí sí que partim de zero, però no venim de zero” o “La predominança del discurs masculí en la nostra societat situa les dones a la perifèria, des d’on no poden intervenir”, han estat algunes de les reflexions que aquest grup de dones han aportat a la conversa, que ha comptat amb prop de 20 participants.

Activitats visibles
Dues activitats per a aquest mes de novembre completen la mirada que fa l’Espai Avinyó–Llengua i Cultura a la realitat quotidiana de la dona immigrada a la nostra ciutat. Per un banda, el dia 17 de novembre (18.30 h) es presentarà un Cinefòrum on es podran veure les peces "Mère" i "Desenfocament de gènere". D’altra banda, per al dijous 24 de novembre (18.30 h) s’ha organitzat una taula rodona per reflexionar sobre les dones immigrades, la feminització de la immigració i les imatges que recauen sobre aquestes dones amb el fi de trencar els estereotips que les envolten. Hi participaran: Lola Badenas (ACSUR les Segòvies), Isabel Holgado (Col·lectiu Al hanan), Bombo N’Dir (ADIS), Fatima Hassoun (Grup de Recerca de Multiculturalisme i Gènere, UB) i Shabana Choudhry (Associació Cultural SAHA)

adroca

Developer