..... Inici | Ràdio | Recerca

Nota de premsa de les associacions Veus Diverses, Comunitat Musulmana de Vic i Centre Cultural Islàmic de Vic

by 19:00 0 comentaris
Les associacions Veus Diverses, Comunitat Musulmana de Vic i Centre Cultural Islàmic de Vic, que han actuat com a acusació particular en el cas dels pamflets racistes, davant la sentència dictada pel Jutjat Penal 2 de Manresa, fem constar el següent.
Els fets que van motivar la nostra denúncia van ser especialment pertorbadors i van suposar un greu atac contra la convivència pacífica a la ciutat de Vic. Posaren de manifest que hi ha qui intenta aprofitar-se del fenomen de la immigració per guanyar vots. Per fer-ho, no tenen cap mena d’escrúpol: fan servir l’engany, la mentida, el menyspreu i la tergiversació. Ho fan sense mesura i sense parar-se a pensar que aquest comportament provoca crispació social entre les persones de diferents procedències o confessions. Són una mena de comportaments que provoquen l’odi i la discriminació, i denigren les persones pel sol fet de pertànyer a un determinat col•lectiu nacional o religiós.
Denunciem públicament aquests fets, de la seva gravetat i per la seva reiteració. Amb comportaments similars, abans i després dels que han motivat aquesta sentència, s’ha intentat sembrar la llavor de l’odi i de la discòrdia. Per això ens hem vist obligats a denunciar-ho i a demanar fermesa, per tal d’impedir que això continuï passant. La impunitat d’aquesta mena de comportaments seria una greu amenaça per a la cohesió i per a la pau social.
Per això, davant la sentència dictada pel Jutjat Penal de Manresa ens mostrem parcialment satisfets per la sentència. Tot i que reconeix la responsabilitat d’un membre de PXC en els fets denunciats, entenem que aquesta no respon plenament a les expectatives creades, ja que permet la impunitat d’una de les persones acusades. És clar que la impressió dels pamflets es va fer amb càrrec al partit. El Sr. Anglada, que era el màxim responsable del partit i de la campanya electoral a Vic, també era el responsable dels pagaments fets amb càrrec a un compte de la PxC, tal i com ell mateix va reconèixer al judici, i que va finançar l’edició dels pamflets de contingut racista.
Entenem que la defensa de la convivència social i la dignitat de les persones passa per impedir la impunitat i per imposar les penes que es preveuen al codi penal per a aquests casos.

Vic, 18 de novembre de 2011

Maria Dantas

Developer