..... Inici | Ràdio | Recerca

I Jornades Raimon Panikkar

by 1:11 0 comentaris
Raimon Panikkar (Barcelona 1918 - Tavertet 2010) és sens dubte el pensador català contemporani més reconegut internacionalment, autor d’una vasta i profunda obra de filosofia marcadament intercultural que vol recollir els dispersos fragments del real (cosmos, Déu i ésser humà) en una fecunda i integradora visió cosmoteàndrica.

Les I Jornades Raimon Panikkar volen ser una oportunitat per començar a pensar en diàleg amb les diverses tradicions filosòfiques, amb ides de la base i l’impuls de l’obra que ens ha llegat Raimon Panikkar.

PROGRAMA
Dimecres, 16 de novembre del 2011
19.30 h Conferència inaugural «La dimensió oriental de Raimon Panikkar», a càrrec d’Agustín Pániker, escriptor i editor de Kairós.

Dijous, 17 de novembre del 2011
9.30 h «La pacificació del món segons Raimon Panikkar», a càrrec de Francesc Torralba, catedràtic d’ètica de la Universitat Ramon Llull.

11.00 h Pausa

11.30 h - 13.00 h «El tercer ull del coneixement», a càrrec de Xavier Serra, catedràtic de filosofia d’ensenyament secundari i fundador de Vivarium Gerisena.
16.30 h «La dimensió mística del pensament de Raimon Panikkar», a càrrec de Xavier Melloni, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya.

18.00 h Pausa

18.30 h - 20.00 h «El diàleg indispensable en Raimon Panikkar», a càrrec de Jaume Angelats, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya i patró de la Fundació Vivarium Raimon Panikkar.

Divendres, 18 de novembre del 2011
9.30 h «La consciència del temps en Raimon Panikkar», a càrrec d’Àngels Canadell, doctora en filosofia.

11.00 h Pausa

11.30 h - 13.00 h «Després de Nietzsche: Panikkar i l’obertura de nous camins de pensament», a càrrec de Jordi Pigem, doctor en filosofia.

Divendres, 18 de novembre del 2011
19.00 h Taula rodona de cloenda: «Panikkar a Catalunya»
A càrrec de: Ignasi Moreta, doctor en humanitats i editor de Fragmenta Editorial. | Octavi Piulats, professor de filosofia a la Universitat de Barcelona. | Jordi Porta, llicenciat en filosofia, president del Centre Unesco de Catalunya i de la Fundació Enciclopèdia Catalana. | Jaume Pòrtulas, catedràtic de filologia grega a la Universitat de Barcelona.

Presentat per: Rafael Bueno, director de Política i Societat de Casa Àsia.
Moderat per: Norbert Bilbeny, catedràtic d’ètica i degà de la Facultat de Filosofia de la UB.

Data: Del 16 al 18 de novembre del 2011. | Lloc: Totes les sessions es faran a l’Aula Gran de la Facultat de Filosofia de la UB (C/ Montalegre, 6, 4a planta - Barcelona), excepte la taula rodona de cloenda que es farà a l'Auditori Tagore de Casa Àsia (Av. Diagonal, 373 · Barcelona). | Entrada: Entrada lliure fins a completar l'aforament. | Organitza: Casa Àsia, la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona (UB), Fragmenta Editorial, la Fundació Vivarium Raimon Panikkar i l’Institut d’Humanitats de Barcelona. | Contacte:casaasia@casaasia.es

adroca

Developer