..... Inici | Ràdio | Recerca

El divendres del Cinecuanon

by 21:19 0 comentaris
Labranza Oculta   Sinopsis: Els documents oficials daten la fundació espanyola de Quito a 1534, i registren diligentment els noms dels colons i arquitectes europeus que la construïren. Erigida en el cor dels Andes, la capital equatoriana fou la primera ciutat declarada per la UNESCO Patrimoni Cultural de la Humanitat. Però entre els murs de la seva extraordinària bellesa s’amaga la tràgica història de les masses indígenes que des de l’anonimat i l’explotació foren els vertaders constructors de la ciutat, i avui els restauradors, del casc antic més gran de Llatinoamèrica. Labranza oculta és un documental sobre les vides atrapades entre els murs de la història. Els paletes que restauren la Casa del Alabado ens commouen al narrar amb humor i intel·ligència les seves vides i aspiracions. Direcció: Gabriela Calvache. Producció: Daneil Klein.
Sucumbíos, tierra sin mal    Sinopsi: El cineasta aragonès defensa amb el seu treball la manera de viure dels pobles indígenes de l’Amazònia equatoriana, que es veuen amenaçats per la desforestació i l’extracció de petroli. El treball recull la demanda de més de 30.000 ciutadans que van acusar a la companya abans Texaco, ara Chevron, de danyar les seves terres i matar als seus animals amb l’abocament de material tòxic a més de propiciar un increment dels casos de càncer a la regió. Al 2011 es compleix un segle de la primera extracció de petroli a l’Equador. A Sucumbíos va començar el 1967, afectant a cinc nacionalitats indígenes. Una d’elles és el Pueblo Cofán. Direcció i Producció: Arturo Horta.
Defensa 1464   Sinopsis: Freda, una afroequatoriana, va fundar a Argentina un centre cultural que reunia a la majoria dels afrodescendents de Buenos Aires, una ciutat on es diu que no hi ha negres. La casa ubicada al carrer Defensa 1464, on funcionava el centre de Freda, va rebre una oferta de compra, així que l’amo decidí desallotjar-la. Però ella es va resistir a perdre el seu centre cultural i per forçar que marxés li tallaren la llum i el gas. Un dia, reparant connexions elèctriques, Freda troba un túnel que aparentment va ser usat per esclaus africans del segle XVIII; a partir d’aquí decideix no deixar la casa i crear un museu de la història afroamericana. A través de sis personatges afro-argentins descendents d’esclaus coneixerem les històries que els seus avis els van explicar. Aquelles que van ser esborrades de la història oficial. Direcció: David Rubio. Producció: Paúl Venegas i Nicolás Battle.
Más allá del Mall   Sinopsis: És possible definir el cinema d’un país? És viable fer cine a l’Equador? I el públic? Amb aquestes preguntes un director de cine equatorià, que la seva última pel·lícula va ser un fracàs econòmic, inicia un recorregut per les institucions públiques dedicades a la preservació dels arxius fílmics de l’Equador; la seva investigació el porta fins a la Badia de Guayaquil, un gegantí mercat informal on es poden trobar pel·lícules piratejades de tot el món. Descobreix un mercat inexplorat: quantitats de pel·lícules equatorianes de baix pressupost realitzades per autodidactes. El “cine B” mai ha estat exhibit en sales culturals ni comercials, però els seus nivells de vendes superen qualsevol pel·lícula realitzada per professionals d’Equador. Director: Miguel Alvear. Producció executiva: Mariana Andrade.
 
Horaris de projecció:
   18:00h Labranza oculta / Sucumbíos tierra sin mal
   20:00h Defensa 1464
   22:00h Más allá del mall
Quan: Divendres, 11 de Novembre, 18:00 - 20:00
On: Cines Girona (Carrer Girona, 175, Barcelona).
Més informació: Cinecuanon, 3ª Mostra de cine equatorià de Catalunya
Pàgina facebook

Maria Dantas

Developer