..... Inici | Ràdio | Recerca

Ha nascut “Sindihogar - Sindillar”, el sindicat de treballadores de la llar

by 1:35 0 comentaris
El primer sindicat de treballadores i cuidadores de la llar a l’estat espanyol ha nascut aquest 22 d’octubre, a Barcelona, en una molt diversa assemblea on hi van assistir mig centenar de dones de 16 països. Les primeres afiliades van decidir anomenar-se “Sindihogar - Sindillar” a l’entitat que les representarà i que defensarà els seus drets com treballadores. 

Després de nomenar a les dones que seran part del directori, es va donar per constituït el Sindillar amb un esclat multicolor d’aplaudiments de dones provinents de pràcticament tots els continents. Es van afiliar persones de Colòmbia, Hondures, Paraguai, Bolívia, Perú, Equador, Uruguai, Xile, Panamà, Nigèria, Senegal, Pakistà, Nepal, Rússia i Romania, també de l'estat espanyol.

Es calcula que a l’estat espanyol hi ha unes 700 mil treballadores de la llar, encara que solament unes 300 mil cotitzen a la seguretat social com a servei domèstic. El 80% de les persones que realitzen aquests tipus de feina són immigrants. En general, més del 95% de les persones que cuiden llars, ja sigui fen feines de neteja o de cura de la mainada o persones grans, són dones.

La creació d’aquest sindicat, al qual també poden afiliar-se els homes i que té inicialment a Catalunya com àmbit d’acció, ha estat recolzada per les associacions Papeles para todas y todos, Mujeres Pa’lante Col.lectiu Maloka, Asociación de Orientación a las Mujeres Inmigrantes en Cataluña, Diáspora Solidaria y Red Mixtura-Asociación por la Diversidad, la Equidad y la Democracia. També pel Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison que va cedir espais per a la assemblea i acta de constitució de la nova entitat sindical.

adroca

Developer