..... Inici | Ràdio | Recerca

Els tibetans catalans, en vaga de fam

by 13:39 0 comentaris
Imatge de la protesta a la plaça Universitat de Barcelona. Foto: CTB
Membres de la comunitat tibetana de Catalunya van començar aquest dilluns una vaga de fam de 48 hores com a protesta pel que consideren silenci de la comunitat internacional davant la repressió del Govern xinès. Una trentena de persones del col·lectiu tibetà es van concentrar a la plaça de la Universitat de Barcelona difondre la seva protesta, segons informa la Casa del Tibet de Barcelona .
Els manifestants, a banda de difondre la situació del Tibet, volen recollir signatures per aconseguir la llibertat dels presoners polítics, internats en centres penitenciaris xinesos, uns 800 segons les organitzacions humanitàries. La petició dels tibetans és poder gaudir de la seva cultura, la seva religió, i aconseguir drets bàsics com ara la llibertat d’expressió o d’associació, segons afirmen els convocants del dejuni voluntari.
Aquest dimecres al vespre, quan es posi punt i final a la vaga de fam, s’iniciarà una marxa juntament amb altres ciutats del món sota el lema Dia Global d’Acció. A Barcelona sortirà de la seu de la Fundació Casa del Tibet i es dirigirà fins a la Plaça de Sant Jaume. / Font

Maria Dantas

Developer