..... Inici | Ràdio | Recerca

Tots fem Bages reclama ´rigor´ contra el racisme

by 0:51 0 comentaris

La jove Asmae Ben Brahim, durant la intervenció que va fer ahir al ple de Manresa
Ben Brahim va intervenir al ple de l'Ajuntament a causa d'una moció de PxC que demanava negar el dret de vots als immigrants marroquins.
Asmae Ben Brahim, en nom de Tots fem Bages, va ser l'encarregada de demanar a les forces polítiques "la màxima energia i rigor en el combat contra les actituds xenòfobes i racistes a casa nostra".
Ben Brahim va intervenir al ple en ús del reglament de participació ciutadana a causa d'una moció de PxC que demanava negar el dret de vots als immigrants marroquins.
Ben Brahim va dir que ningú que vulgui la integració dels immigrants pot, honestament, oposar-se a que se'l reconegui el dret a participar políticament. Va afirmar que la possibilitat d'exercir el dret de vot en les eleccions municipals és un excel·lent instrument per evitar perpetuar els estrangers en la seva condició, "per evitar tenir dins de casa nostra comunitats tancades dins d'elles mateixes, per afavorir l'accés de tothom al contracte polític en el que es fonamenta la nostra democràcia".
Després de rebre la felicitació de l'alcalde Valentí Junyent (CiU) pel nivell de català exhibit, el regidor de PxC Enric Llort va defensar la proposta i es va adreçar a l'Asmae per responsabilitzar-la de la invasió del Sàhara, la manca de llibertats al Marroc i l'extremisme religiós fins que l'alcalde li va demanar que s'adrecés a la Corporació i no directament a l'Asmae. La majoria de grups polítics van lamentar tant la situació creada com la proposició presentada i van evitar la seva aprovació. / Font
Rebuig frontal dels grups polítics de Manresa a l'intent de PXC de qüestionar el dret a vot dels inmigrants
La totalitat de grups del ple a l'Ajuntament de Manresa van rebutjar la proposta presentada per PxC en base a la qual els dos regidors del partit de Josep Anglada pretenien que el ple qüestionés el dret dels inmigrants al vot. El pretext utilitzat va ser el conveni bilateral que el govern espanyol signarà amb el Regne del Marroc que permetrà als ciutadans estrangers nascuts al Marroc votar a les eleccions municipals espanyoles. El conveni té un caràcter recírpoc.
Intervencions breus i contundents per callar el discurs xenòfob que els regidors de Plataforma per Catalunya van intentar portar ahir al ple de l'Ajuntament de Manresa amb una proposta que demanava que el ple es posicionés en contra de la intenció del govern espanyol de signar un conveni amb el Regne del Marroc que permetria els súbdits marroquins votar a les eleccions municipals espanyoles.
El regidor de la CUP, Jordi Masdéu, va qualificar de "salvatjada" l'intent de negació "d'un dret tant elemental per a la persona" i va expressar en veu alta la "ràbia" que li havia produït la proposta de PXC: "Pretenen que la gent que marxa del seu paía a caus de l'opressió que pateix la continuï rebent" al páís d'acollida.
Des d'Esquerra, Pere Culell va qualificar PxC de partit que utilitzava "arguments predemocràtics" que es feien difícils de rebatre. Per part del PSC, José Luis Irujo va confessar sentir-se "avergonyit" i va tancar la seva intervenció advertint que "el PSC serà bel·ligerant i intransigent amb actituds antidemocràtiques" que "només ens condueixen cap a la infrahumanitat".
El portaveu del grup del govern, Toni Llobet, va lamentar "l'intent" de PxC de "de convertir el ple municipal en això que s'està convertint" i va instar a la unitat d'acció amb l'objectiu de treballar perqùè "en properes comteses electorals això no sigui possible."
Els grups van retreure el to i el discurs que el regidor de PXC, Sebastià Llort, va utilitzar a l'hora de rebatre la intervenció d'una jove d'origen marroquí , Asmae Ben Brahim, qui, fent ús del reglament de Participació Ciutadana es va dirigir al plenari amb un català impecable va demanar als grups polítics que rebutgessin la proposició de PxC: "La integració social de les persones nouvingudes no és altra cosa que la possibilitat de participar en la societa d'acollida en igualtat de condicions, en igualtat de dret i en igualtat de deures". Asmae va indicar també que "la possibilitat d'exercir el dret de vot en les eleccions municipals és un excel·lent instrument per evitar perpetuar els estrangers en la seva condició". En aquest sentit, la jove va explicar que "ningú que vulgui la integració dels inmigrants pot voler, honestament, oposar-se a que se li reconegui el dret a participar políticament" i va denunciar "el doble llenguatge i la hipocresia política d'aquells grups que, com Plataforma per Catalunya, afirmen no ser racistes ni xenòfobs però fan tot el possible per impedir la integració dels inmigrants".
No cal dir que els regidors de Plataforma per Catalunya es van quedar sols en l'intent de generar un debat que qüestionés el dret al vot a les eleccions municipals dels ciutadans estrangers establerts al país i van subscriure en la seva totalitat la intervenció de la jove Asmae, d' "una persona de casa", com la va qualificar Toni Llobet. De: Noemí Iglesias

Intervenció de Sebastià Llort en el ple del 15 de setembre de 2011

Maria Dantas

Developer