..... Inici | Ràdio | Recerca

Sindicats i entitats demanen al Govern i a CiU que no permetin el discurs "racista i xenòfob" de Duran

by 6:34 0 comentaris
CC.OO, UGT, SOS Racisme i CONFAVC han demanat aquest dimarts al Govern i a CiU que no permetin el discurs "racista i xenòfob" del cap de llista de la federació al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida. En un comunicat conjunt, han denunciat la "falta de responsabilitat política i social" de Duran quan diu que la immigració és un problema i que els nouvinguts endarrereixen el nivell de l'escola pública. Segons les entitats, el líder d'UDC s'aprofita d'un context difícil per culpar les persones d'origen immigrant de problemes que són transversals de la societat. El discurs de Duran, segons ells, té "nefastes conseqüències en la convivència" i posa Catalunya "en perill de fractura social".
Barcelona (ACN).

Comunicat:

La UGT de Catalunya, CCOO de Catalunya i SOS Racisme condemnem les darreres declaracions de Josep Antoni Duran i Lleida contra les persones d’origen immigrant i alertem del perill de fractura social que suposen aquests discursos.
El candidat de CiU per Barcelona a les eleccions generals va afirmar ahir que, en aquests moments, “la immigració ja és un problema”, culpant els fills i filles de persones immigrades d’endarrerir el nivell educatiu a l’escola pública, i parlant de l’impacte negatiu de la immigració en el mercat immobiliari.
Davant d’aquestes declaracions, les organitzacions denunciem:
· La falta de responsabilitat política i social de Duran i Lleida, que s’aprofita d’un context difícil per culpar les persones d’origen immigrant de problemes transversals de la societat, com són la manca d’inversió pública en educació o la situació de crisi del mercat immobiliari.
· El discurs racista i xenòfob del candidat de CiU per Barcelona a les eleccions del 20-N, que té nefastes conseqüències en la convivència i ens posa en perill de fractura social.
· La normalització i acceptació del discurs racista en la vida política i quotidiana, que s’exemplifica amb aquest tipus de declaracions.
I exigim que el Govern de Catalunya i CiU, com a partit del govern, respectin el Pacte Nacional per la Immigració i garanteixin que aquest tipus de discursos no tinguin cabuda en la vida política catalana.
És necessari que els partits, les organitzacions socials i la ciutadania condemnem i ens oposem a aquelles accions i idees que vulneren els drets de les persones, que fomenten el racisme i la xenofòbia i que, per tant, no han de tenir cabuda en un estat de dret.
Cal prendre consciència i no deixar impunes aquests discursos que inciten l’odi entre col·lectius, idees pròpies d’ideologies d’extrema dreta, que encenen els focs del racisme a la nostra societat i que posen en perill l’estabilitat social de Catalunya.

Maria Dantas

Developer