..... Inici | Ràdio | Recerca

'M'agrada el meu Barri'

by 17:34 0 comentaris

El barri del Congost, igual que la ciutat de Granollers, deu la seva diversitat a les diferents onades migratòries dels últims cinquanta anys. Tant les dels anys seixanta i setanta, amb persones procedents d'Andalusia i Extremadura, com les quals es donen en l'actualitat, protagonitzades fonamentalment per persones originàries de Africa i Sud-amèrica.

Segons les dades dels últims padrons més del 25% dels veïns i veïnes del barri són d'origen andalús i extremeny, i gairebé un 23% són arribats d'altres països estrangers.

El "Congost vist pel Congost" es un treball realitzat pels veïns/es del barri Congost en Granollers, Espanya, els últims anys per mostrar la seva mirada del barri. Han estat diferents projectes en els que cada vegada els participants han adquirit més protagonisme en allò que es volia mostrar.

Durant tres mesos un grup de veïns ens hem format en fotografia i vídeo amb l'objetiu de mostrar el dia a dia del Congost, el nostre barri. Més tard hem sortit al carrer a entrevistar i recollir imatges de les persones que hi viuen, del seu dia a dia, de les relacions quotidianes...

El Congost som la gent, els carrers, les botigues, les places, l'escola...Tots els espais de trobada. El Congost són les escales de veïns, les converses entre els balcons, les cuines i les seves olors. El Congost són les seves maneres de viure, de traballar, de jugar, de pregar i de fer festa.

Realització documental: Grup motor i equip de dinamització barri el Congost, 2010


adroca

Developer