..... Inici | Ràdio | Recerca

La Fundación Bertelsmann organitza el concurs Ets jove, triomfaràs!,

by 0:43 0 comentaris
Concurs per a joves que aposten per la integració d'entre 12 i 18 anys i que els anima a presentar un projecte per fomentar la integració de joves d'origen immigrant a les escoles i instituts. 

La integració requereix igualtat d'oportunitats educatives. Amb aquest convenciment, la Fundación Bertelsmann convoca el concurs "Ets jove, triomfaràs!" que pretén fomentar la integració als centres educatius. El certamen busca idees que reflecteixin com els i les joves volen reforçar la cohesió social en la seva escola o institut.

La creació d'una revista multicultural, un teatre que fomenta la igualtat, tallers dedicats a les nacionalitats... són algunes de les idees que van llançar joves d'arreu de l'Estat espanyol en la primera edició del concurs. Ara ja és obert el període per participar en la segona edició.

Com pots ajudar a nens o joves de famílies immigrades a adaptar-se? Quines coses podeu fer junts (música, deures, esport...)? Què pots fer perquè ningú se senti marginat i que tots els alumnes tinguin les mateixes possibilitats? Si ets jove i tens propostes per promocionar la integració a les aules, participa en aquest concurs!

També pots animar la teva classe a participar-hi de manera conjunta. Això sí, has de tenir entre 12 i 18 anys i estar cursant 6è de primària, ESO, Batxillerat, Formació professional o ensenyaments de règim especial. A més, cal que un/a professor/a sigui responsable del projecte.

Envia les teves idees i exemples d'èxit en matèria d'integració abans del 31 d'octubre de 2011. Podràs aconseguir la visita d'una persona famosa, com ara, el futbolista Bojan Krkić, la cantant Chenoa o el ballarí Sergio Alcover, tots d'origen immigrant i que en el marc d'aquest concurs expliquen la seva experiència.

adroca

Developer