..... Inici | Ràdio | Recerca

Junts contra la discriminació, concurs per a periodistes

by 13:24 0 comentaris
La Comissió Europea vol premiar els/les periodistes que contribueixen a la promoció de la lluita contra la discriminació i el foment de la diversitat a la Unió Europea. Per això, ha llançat el Premi de periodisme de la UE: Junts contra la discriminació.

Els/les periodistes que hi vulguin participar hauran de presentar un article que parli de discriminació i diversitat en l'àmbit europeu. Els articles han d'haver estat publicats per mitjans de comunicació acreditats, en premsa escrita o en línia, entre el 18 de setembre de 2010 i el 10 de novembre de 2011.

També s'accepten articles de publicacions d'empresa, associacions o universitats. És, doncs, una oportunitat única per donar a conèixer publicacions d'entitats sense afany de lucre que lluiten contra la discriminació!

Cada participant hi pot presentar fins a tres articles, que han de tenir entre 3.500 i 32.000 caràcters. Els textos han d'estar escrits en un dels 23 idiomes oficiales del estats membres de la UE.

També hi ha la possibilitat de presentar un article escrit en equip, però aquest no podrà estar format per més de cinc persones. El període per presentar-hi els treballs acaba el 10 de novembre de 2011.

La dimensió europea, la temàtica, l'originalitat, la qualitat de l'escriptura i del llenguatge, l'objectivitat i la qualitat de la recerca d'informació seran alguns dels punts que tindrà en compte el jurat a l'hora de valorar els treballs.

Hi haurà tres premis europeus de 5.000, 3.500 i 2.500 euros i un/a guanyador/a de cada un dels 27 concursos estatals, que rebrà un premi valorat en 1.000 euros. El premis no seran en metàl·lic, sinó que seran vals per a viatjar, assistir a conferències i seminaris, comprar equips multimèdia o per realitzar alguna formació. Els guanyadors/ores també podran donar el premi o part dels diners del premi a una ONG.

adroca

Developer