..... Inici | Ràdio | Recerca

El festival d'arts escèniques contemporànies Ulls es presenta com un pont cultural entre Europa i l'Amèrica Llatina

by 21:00 0 comentaris




Amb la plaça de la Mercè com a epicentre, el festival d'arts escèniques contemporànies Ulls es presenta com un pont cultural entre Europa i l'Amèrica Llatina. Companyies de dotze països actuaran en una quinzena d'espais de tota la ciutat en un festival en què la majoria de propostes són gratuïtes.

Des d'un homenatge a Mercè Rodoreda a la plaça del Diamant fins a un espectacle de cabaret amb tocs de terror. Tot hi té cabuda al festival, que enguany arriba a la cinquena edició. El festival, que esta dedicat al teatre, la dansa, la música i la performance, s'expandeix per tota la ciutat i programa activitats, la majoria gratuïtes, en una quinzena d'espais de la ciutat, amb la plaça de la Mercè, on s'instal·la un cafè cultural.

Pont entre Europa i l'Amèrica Llatina
Un dels punts forts de l'Ulls és l'objectiu d'esdevenir un aparador de l'escena internacional, amb propostes de fins a dotze països, entre els quals hi ha Mèxic, l'Argentina, Itàlia, Alemanya, Xile o el Brasil. Enguany per primer cop es podran veure propostes procedents de Panamà i la República Dominicana, en un festival que es presenta com un pont cultural entre Europa i l'Amèrica Llatina. Entre els noms propis del festival hi ha el de la ballarina mexicana Maria Duarte, l'escriptor i director alemany Patrick Wengeroth, o la clown Anita Dinamita.

Per a tots els públics
En total, s'han programat un total de 25 propostes, entre les quals hi ha des d'espectacles per a tota la família fins a propostes de formació, com ara les classes magistrals o les conferències. Una gran part dels espectacles es presentaran en escenaris improvisats repartits per tota la ciutat, com ara la rambla del Raval, el passeig de Sant Joan o la plaça del Rei, durant els dies del festival, del 5 al 9 d'octubre

adroca

Developer