..... Inici | Ràdio | Recerca

El Baix Llobregat acull la V Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya

by 3:02 0 comentaris
El Baix Llobregat acull la V Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya
La Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, neix l’any 2006 com un projecte cultural independent amb una clara voluntat d’incidència social i de la mà del treball conjunt de dues entitats, Associació CineBaix i Sodepau , que aporten cadascuna la seva experiència i bagatge per a fer possible aquesta iniciativa. I amb el suport de Beirut DC, una associació de professionals del cinema del Líban, organitzadors de l’Ayam Beirut Cinema’iya.

Des de la convicció que el cinema és una eina de coneixement i comprensió del món on vivim, vol ser una contribució a la difusió i promoció del cinema àrab i mediterrani a Catalunya; a la creació d’un espai de trobada i intercanvi per als professionals del món del cinema àrab i català; i a contribuir mitjançant la cultura i l’expressió artística a canviar la imatge i els estereotips sobre el món àrab i mediterrani encara avui molt estesos a la nostra societat. Aquesta Mostra no és de caràcter competitiu.

La principal novetat de la Mostra de Cinema àrab i mediterrani en la seva cinquena edició és que amb la voluntat d’ampliar el seu abast i difondre el cinema àrab i mediterrani entre un públic més ampli, tindrà dues seus, una a la Filmoteca de Catalunya ( Barcelona) i l’altra al Baix Llobregat, als cinemes CineBaix de Sant Feliu de Llobregat.

Una altra novetat que inclou la V Mostra ès la inclusió d’ un dia dedicat al paper de les dones en la lluita per la llibertat i la dignitat, amb el títol “Dones als països àrabs”. Aquest nou espai en clau femenina, d’especial interès en el marc de la cultura àrab, inclou les següents projeccions:

Dissabte 22 d’octubre - “Dones als països àrabs”
17.30 Presentació i projecció de Dones de Hezbollah Direcció: Maher Abi Samra - Nacionalitat, any: Líban, 2002 Durada: 52 min - Idiomes: VO àrab amb subtítols en català
18.30 Descans
18.45 Presentació i projecció de Dones del Caire Direcció: Yousry Nasrallah - Nacionalitat, any: Egipte, 2009 Durada: 135 min - Idiomes: VO àrab amb subtítols en castellà
21.00 Descans
21.15 Presentació i projecció de Dones que valen com 100 homes (dins de la secció “Des de l’altra riba”) Direcció: Marc Almodóvar - Nacionalitat, any: Catalunya, 2010 Durada: 12 min - Idiomes: VO àrab i anglès amb subtítols en català Producció: Fundació Pau i Solidaritat de CCOO
21.30 Presentació i projecció d’El Caire 678 Direcció: Mohamed Diab - Nacionalitat, any: Egipte, 2010 Durada: 100 min - Idiomes: VO àrab amb subtítols en castellà
23.15 Debat “Dones als països àrabs” amb la presència de Hala Alabdalla, directora i productora siriana; Victoria Moreno, de Dones x Dones, i Marc Almodóvar, director deDones que valen com 100 homes.

Totes les pel•lícules es projectaran subtitulades en català o castellà. Hi haurà traducció consecutiva dels debats de cada jornada de l’anglès o francès al català.

PREUS
Preu de cada sessió: 3 euros
Abonament per a les 8 sessions de la Mostra: 15 euros
Entrada gratuïta per als socis de CineBaix i de Sodepau
Dijous dia 20: entrada gratuïta per a tothom

VENDA ANTICIPADA D’ABONAMENTS
A la taquilla de CineBaix (de divendres a dilluns de 18.30 a 22 hores)
C. Joan Batllori, 21 – 08980 Sant Feliu de Llobregat
Tel. 93 666 18 59 –cinebaix@cinebaix.comwww.cinebaix.cat

adroca

Developer