..... Inici | Ràdio | Recerca

La revista quebequesa L'Action Nationale dedica un número especial a Catalunya

by 13:54 0 comentaris
El títol del número monogràfic que es presentarà el 10 de setembre és "Catalogne: la résilience d'une nation" i compta amb articles de Roger Buch, Francesc Cabana, Carles Carreras, Rafael Crespo i Agustí Nicolau, Josep Maria Muñoz, Ferran Requejo, Carles Rosselló i Èric Viladrich. També inclou textos d'autors d'expressió francesa com ara Michèlle Bussières, Gracia Dorel-Ferré i Valérie Streicher-Arsenault, bons coneixedors de la realitat catalana. La introducció del dossier ha anat a càrrec de Robert Laplante, director de la revista. A més, la portada reprodueix l'obra "Visca Catalunya!", de Carole Morin, artista quebequesa contemporània, mentre que a la contraportada hi apareix una obra de Jordi Bonet, l'artista catalanoquebequès per excel·lència.

L'acte de presentació s'emmarcarà en la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya que organitza el Casal Català de Quebec i tindrà lloc a la Maison de la culture de Côte-des-Neiges, a Mont-real, a les 17h.
"L'Action Nationale" és una revista mensual francòfona fundada l'any 1917, centrada en temes d'informació general, però sobretot en els principals debats polítics, socials i culturals de la societat del Quebec. El seu objectiu principal és la promoció de la identitat i la cultura quebequesa, però també atorga una importància creixent a la relació d'aquesta amb altres cultures.

adroca

Developer