..... Inici | Ràdio | Recerca

La immigració i les ciutats portuàries del Mediterrani

by 14:56 0 comentaris

El CaixaFòrum programa un cicle de conferències per conèixer millor les relacions entre els habitants d'ambdós costats de la Mediterrània.

L'àrea mediterrània s'ha convertit en una de les regions del món amb més tensions migratòries entre les seves ribes sud i nord. Així doncs, les grans ciutats portuàries del Mediterrani s'han convertit en protagonistes de la història arran de l'alta afluència d'immigrants, refugiats i estrangers que reben i que, donades les grans diferències entre el nord i el sud, fan que els esforços de diàleg entre ells siguin la majoria de les vegades en va.

Per descobrir, ciutat per ciutat, les seves idiosincràsies i part de la seva història, el CaixaFòrum us convida a assistir al cicle de conferències sobre les principals ciutats portuàries del Mediterrani.

Després que Tomàs Alcoverro, periodista i corresponsal de 'La Vanguardia' al Líban, encetés el cicle de xerrades parlant sobre Beirut i Alexandria, el proper 3 d'octubre serà el torn de Tànger.

A les 19.30h, el periodista i escriptor Javier Valenzuela dedicarà la seva conferència a parlar sobre la ciutat marroquina, que coneix de primera mà després de passar-hi llargues temporades com a corresponsal pel diari 'El País'.

Istambul (10 d'octubre), Trieste (17 d'octubre) i l'Alger (24 d'octubre) seran les ciutats que protagonitzaran les següents sessions d'aquest cicle.

El preu per assistir a cada conferència és de 2€ i les places són limitades.

 

Més informació

 

redacció

Developer