..... Inici | Ràdio | Recerca

Emili Teixidor celebra la selecció de ‘Pa negre' per als Oscar

by 15:04 0 comentaris

La producció, dirigida per Agustí Villaronga, es converteix en el primer film en català que representarà el cinema espanyol en els premis de Hollywood.

Ara caldrà esperar el pròxim 24 de gener per saber si l'Acadèmia nord-americana la nomina en la categoria de parla no anglesa

La pel·lícula catalana Pa negre, d'Agustí Villaronga, ha estat seleccionada per l'Acadèmia de Cine espanyola per anar als Oscar en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa. D'aquesta manera es converteix en el primer film en català que representarà el cinema espanyol en els premis de Hollywood.

Ara, la producció catalana basada en la novel·la homònima d'Emili Teixidor haurà d'esperar fins el pròxim 24 de gener del 2012, moment en què l'acadèmia nord-americana llegirà la llista definitiva de tots els candidats a optar als Oscar. Aquest any la cerimònia d'entrega dels guardons es farà el 26 de febrer, al teatre Kodak de Los Angeles i serà conduïda per l'actor Eddy Murphy.

L'escriptor i autor de la novel·la amb que s'ha basat la pel·lícula d'Agustí Villaronga assegura que és una "recompensa" per la feina feta.

L'escriptor Emili Teixidor ha celebrat la selecció de Pa negre per representar l'Estat als Oscar en la categoria de parla no anglesa: "És una alegria perquè recompensa una feina de conjunt". Amb aquestes paraules, l'autor de les novel·les en què es basa el film d'Agustí Villaronga, la principal amb el mateix títol, s'ha mostrat molt content per tot l'equip de la pel·lícula i encara que no ha volgut aventurar si finalment la pel·lícula serà nominada a una estatueta daurada, sí que s'ha mostrat disposat a anar a Hollywood si el conviden a la gala.

El film ha estat escollit per l'Acadèmia del Cinema per davant de La piel que habito, de Pedro Almodóvar, i La voz dormida, de Benito Zambrano.

 

Font

redacció

Developer