..... Inici | Ràdio | Recerca

El Departament de Benestar Social i Família i l'Ajuntament de Tàrrega signen un conveni per a la difusió de la campanya "Desmuntant rumors"

by 22:49 0 comentaris

La Direcció General per a la Immigració la posarà a l'abast dels ens locals i entitats d'arreu del país que hi estiguin interessats
La Diputació de Lleida ha acollit avui una jornada adreçada a professionals públics i representants de la societat civil per a gestionar els estereotips més vinculats a la població estrangera
El director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, Xavier Bosch, i l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, han signat avui a Lleida un conveni per a la difusió del programa "Desmuntant rumors", promogut per la capital de l'Urgell amb l'objectiu de reduir els estereotips sobre la immigració i millorar el coneixement ciutadà sobre la realitat migratòria.
L'acord estableix el compromís de l'Ajuntament de cedir els materials de la campanya a la Direcció General per a la Immigració que, per la seva banda, els posarà a l'abast dels ens locals i les entitats d'arreu de Catalunya que hi estiguin interessats.
El programa consta de dues línies d'actuació: d'una banda, accions de sensibilització adreçades a l'alumnat de 1r a 4t d'ESO, a través del concurs "Desmuntant rumors", aplicable a qualsevol centre educatiu. De l'altra, actuacions obertes al conjunt de la ciutadania com l'exposició dels treballs presentats al concurs estudiantil, a més a més d'altres materials didàctics i informatius editats en diversos formats.
Les institucions que vulguin adoptar la campanya hauran de formalitzar la petició a la Direcció General per a la Immigració que cedirà els materials de forma gratuïta, si bé cada part sol·licitant s'haurà de fer càrrec de les impressions, la distribució i la difusió dels diversos continguts.
El conveni s'ha rubricat coincidint amb la jornada "La gestió dels rumors vinculats a la immigració", organitzada per la Direcció General per a la Immigració amb la col·laboració de la Diputació de Lleida. L'objectiu del seminari, el primer que es fa a territori després d'una sessió a Barcelona el passat mes de juliol, és difondre bones pràctiques d'entitats i ens locals en l'àmbit de la gestió de tòpics i estereotips vinculats a la immigració. /Font
 

redacció

Developer