..... Inici | Ràdio | Recerca

Conferència "El Japó postFukushima: lliçons apreses i perspectives de recuperació"

by 15:49 0 comentaris
Sis mesos després de la tragèdia viscuda pel poble japonès, el Dr. Takatoshi Ito oferirà una conferència sobre l’impacte d’aquesta crisi, els reptes actuals a què han de fer front el govern, les empreses i la societat japonesa, i els possibles escenaris de futur.

Durant la conferència, el professor tractarà nombrosos aspectes vinculats amb la catàstrofe ocorreguda que són d’especial interès per a la societat internacional, com el futur de l’economia japonesa, la política energètica o el paper del Japó en el món. La conferència serà una excel·lent oportunitat per tenir informació de primera mà sobre aquestes qüestions i estarà seguida per un torn de preguntes obert al públic assistent.

El Dr. Takatoshi Ito és actualment catedràtic de la Universitat de Tòquio, després d’haver estat viceministre d’Assumptes Internacionals en el Ministeri de Finances, assessor del Fons Monetari Internacional i membre del Consell de Política Econòmica i Fiscal del primer ministre del Govern del Japó. Com a professor universitari ha impartit classes en nombroses institucions japoneses i nord-americanes, com la Universitat Hitotsubashi, la Columbia Business School i la Harvard University. Així mateix, contribueix de manera freqüent amb articles en diversos diaris especialitzats, com el Nihon Keizai Shinbun o el Financial Times. Entre altres premis, cal destacar que enguany ha rebut la Medalla d’Honor del Govern del Japó pels seus mèrits acadèmics.

Data: 27/09/2011 | 
Lloc: Seu de Casa Àsia  | Auditori Tagore | Av. Diagonal, 373 
Entrada: gratuïta, és necessària la inscripció prèvia a hschwarz@casaasia.es o al 93 368 42 81.
Organitza: Casa Àsia i la Fundació Areces, amb la col·laboració del Consulat General del Japó i Shacho Kai.
Ponent: Takatoshi Ito, professor de la Graduate School of Economics de la Universitat de Tòquio
Presentat per: Amadeu Jensana, director de Programes Econòmics i Cooperació i Raimundo Pérez-Hernández y Torra, director de la Fundació Ramón Areces.
 

adroca

Developer