..... Inici | Ràdio | Recerca

Conferència: "Àsia Central, 20 anys sense l’URSS. Repúbliques orfes o repúbliques alliberades?"

by 16:12 0 comentaris

Ara fa 20 anys, el 1991, el desmembrament de l’URSS provocà que les fins llavors cinc repúbliques soviètiques a Àsia Central, que havien donat suport a la continuïtat de la Unió, iniciessin un període a la recerca de la seva pròpia identitat. El conferenciant analitzarà com es va viure a cadascun d’aquests països el procés, la seva relació amb el poder central, la seva reacció davant el cop d’estat contra Gorbatxov i com van començar les seves primeres passes d’independència.

A càrrec de:
Jesús López-Medel, cap de l’Advocacia de l’Estat a l’AECID i expresident de la Comissió de Drets Humans i Democràcia de l’Assemblea del’OSCE. Autor d’A Long Quest for Freedom. Fifteen Ex Soviet States in Search Their Individual Identities (2010) i Gorbachov, ocaso y caída del imperio rojo (2011), juntament amb R. Mañueco i amb pròleg de M. Gorbachov

Jesús López-Medel (Santander, 15 d'agost de 1959)
L'autor és una persona compromesa amb el servei públic, amb dues passions a més a més dels tresfills: la llei com a expressió de justícia i democràcia com a compromís amb els valors ètics. Procurador de l'estat i professor de Dret Administratiu, ha dedicat una part important de la seva vida a l'activisme polític, especialment com a membre del parlament espanyol durant més de 12 anys. Ha estat portaveu de la Comissió Constitucional i de la Comissió d'Administració Pública. A més, va exercir com a President de la Comissió de Cooperació Internacional al Desenvolupament i posteriorment com a President de la Comissió de Justícia i Interior. Com a membre de la Comissió d'Afers Exteriors, ha estat activament compromès amb la política internacional en els recents anys de la seva carrera política.

En la seva carrera professional s'inclou el treball realitzat a l'Organització d'Estats Americans (OAS), la Unió Europea (UE) i l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE). L'Assemblea Parlamentària de la OSCE unànimament el van triar relator i, posteriorment, va ser nomenat President de la Comissió de Democràcia, Drets Humans i Ajuda Humanitària de l'Assemblea Parlamentària de l’OSCE.

Ha estat observador en més de 25 missions electorals a l’Amèrica Llatina, Pròxim Orient, els Balcans i països de l’ex Unió Soviètica, on viatja freqüentment.

El seu perfil dinàmic inclou l'autoria de diversos llibres i molts articles que s'han publicat en diaris de lleis, a més d'impartir conferències al voltant del món. És, a més, col·laborador en mitjans de comunicació espanyols: El País, El Mundo i El Periódico.

Va ser nomenat membre del servei legal per a Espanya davant la Cort de Justícia de les Comunitats Europees a Luxemburg i ara forma part de la Cort Suprema d'Espanya.
Data: 21/09/2011
Horari: Dimecres, 21 de setembre del 2011, a les 19.00 h
Lloc: Seu de Casa Àsia | Auditori Tagore | Av. Diagonal, 373 | Barcelona
Entrada: lliure fins a completar l'aforament.
Organitza: Casa Àsia

adroca

Developer