..... Inici | Ràdio | Recerca

Festes Populars: comença la reunió de bruixes de Cervera

by 13:49 0 comentaris
La població de Cervera acollirà els dies 26, 27 i 28 d’agost (divendres, i fins al diumenge), la festa de l'Aquelarre, que aquest any arriba a la seva 34 edició amb un ampli programa d'activitats. Durant aquests dies se succeeixen música, correfocs, cercaviles, espectacles, màgia, esoterisme... que atrauen milers de persones cap als carrers i places del nucli antic de CerveraEncara que la població ha estat celebrant tota la setmana aquesta popular festa que té com a eix principal el món de les bruixes i l'esoterisme, la celebració oficial començarà aquest divendres a la mitjanit amb el tradicional correfocs i l'actuació del grup de percussió Band Tokades.

L'alcalde de Cervera, Ramón Royes, ha destacat que aquest any la cercavila comptarà amb la participació, a més dels Diables de Cervera, dels Diables de Riberal, provinents de la Catalunya Nord, on estan prohibits aquest tipus d'espectacles que barregen foc i pirotècnia. Posteriorment, el grup Band Tokades oferirà un espectacle flamenc que portarà per títol 'Yerma' i que rendirà homenatge al poeta Federico García Lorca en el 75 aniversari de la seva mort.

Dissabte, dia en què els carrers de Cervera reben més visitants, la festa començarà a la tarda amb l'inici de l'Aquelarret, dedicat als més petits, que podran fer d'aprenents de mags en els diferents tallers de màgia. El castell de focs que acollirà la Universitat de Cervera donarà pas a la festa nocturna, que tindrà el seu punt àlgid a partir de la mitjanit, amb les populars i concorregudes representacions artístiques del 'Ball de la polla', la 'Invocació' i l''Aparició del Mascle Cabró' i la seva 'Corrida' final.

Diumenge, últim dia de la festa, serà, segons explica Royes, el millor dia per gaudir amb tranquil·litat de la Fira del Gran Boc, centrada en el món de l'esoterisme i en què es poden realitzar diferents activitats relacionades amb el tarot, la quiromància i la clarividència.

D'una altra banda, com ja és tradicional, un dels espais més visitats durant tot el cap de setmana serà sens dubte el Carreró de les Bruixes, que aquest any compta amb nous elements decoratius i explicatius de l'Aquelarre, creats per l'artista Javier Badia. Royes destaca a més que, per tercer any consecutiu, la direcció artística de la festa anirà a càrrec d'Alea Teatre amb Albert Parra al capdavant. Tampoc ha patit canvis el pressupost de la festa, de 120.000 euros, que segons el regidor és similar al de l'any passat. El regidor espera que aquest Aquelarre marqui un punt d'inflexió en la història de la festa.

"Volem que, a partir dels canvis en els quals estem treballant i que presentarem a final d'any, la celebració adquireixi més protagonisme com a focus d'atracció permanent de turisme a la població de Cervera", ha explicat l'alcalde.

adroca

Developer